Η Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ είχε ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα, έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και εν τέλει το πλήρωσε και με το τελικό 2-1 είναι όλα ανοιχτά για την ρεβάνς. Διπλό δοκάρι για την Ντόρτμουντ μετά το 85’.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μοράτα πάτησε περιοχή αλλά καθυστέρησε και το σουτ που επιχείρησε μπλοκαρίστηκε. Τρία λεπτά αργότερα, λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ, με τον Ντε Πολ να το εκμεταλλεύεται και να πλασάρει τον Κόμπελ για το 1-0 της Ατλέτικο. Στο 8’ ο Βίτσελ με τακουνάκι λίγο έλλειψε να σκοράρει αλλά ο Κόμπελ έδιωξε. Το πρώτο εικοσάλεπτο αποτέλεσε ένα επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων. Η Ντόρτμουντ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στο μισό του αντιπάλου. Στο 32’ η Ατλέτικο πέτυχε το 2-0 με νέο λάθος της Ντόρτμουντ. Αυτή τη φορά ο Γκριεζμάν έβγαλε όμορφη ασίστ με τον Λίνο να μην λαθεύει και να δίνει μεγάλο προβάδισμα τους «ροχιμπλάνκος».

Στην επανάληψη η γερμανική ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο. Ο Μπραντ στο 56’ έκανε το πλασέ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 73ο λεπτό ο Μπραντ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα μοναδική ευκαιρία με τον Λίνο από τα 3 μέτρα να μην μπορεί να κερδίσει τον Κομπέλ. Υπέροχη ενέργεια των παικτών της Ντόρτμουντ στο 82’, ο Μπραντ έβγαλε κάθετη στον Αλέ και εκείνος μείωσε σε 2-1. Στο 85’ μεγάλο λάθος του Χούμελς, τετ α τετ ο Κορέα με τον Κόμπελ αλλά ο αμυντικός της Ντόρτμουντ το διόρθωσε και έσωσε την κατάσταση. δύο λεπτά μετά φοβερό σουτ του Γκίτενς, η μπάλα βρήκε στον Αθπιλικουέτα και προσέκρουσε στο δοκάρι. Απίθανη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για την Ντόρτμουντ με τον Μπραντ να πηδάει μόνος του και με το κεφάλι να την στέλνει στο δοκάρι.

AΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90’ Σαούλ), Βίτσελ (90’ Σάβιτς), Ντε Πολ (80’ Κορέα), Κόκε, Λίνο (90’ Ρικέλμε), Γιορέντε, Γκριεζμάν, Μοράτα (64’ Μπάριος)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ριέρσον, Μάατσεν, Χούμελς, Τσαν (84’ Οτσκάν), Ζάμπιτσερ (84’ Ρόις), Σάντσο, Ενμετσά (46’ Μπραντ), Αντεγέμι (73’ Μπιρόν-Γκίτενς), Φίλκρουγκ  (60’ Αλέ)