Ο Κύπριος τεχνικός, Άγγελος Ευθυμίου μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την ΑΕΚ και τον Άρη που έχασαν βαθμολογικό έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου. Αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του επόμενου αγώνα και για τους δύο και έδωσε την δική του πρόβλεψη ιδιαίτερα για την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι.

Τι πήγε λάθος κατά την γνώμη σου και η ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα υπέρ της δεδομένα;
«Διαφωνώ ότι κάτι πήγε λάθος για την ΑΕΚ στο ματς. Ήταν ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Εκεί που η ΑΕΚ μπορούσε να διπλασιάσει σε μία φάση το σκορ βρέθηκε να χάνει μέσα σε 7’ και τελικά έχασε το παιχνίδι. Είναι λεπτομέρειες το ποδόσφαιρο και πρέπει να το καταλάβουμε, όπως έκανε και το ΑΠΟΕΛ που από ένα στημένο και μία καλή σέντρα κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να το φέρει τούμπα. Μία απόφαση ενός παίκτη μπορεί να στοιχίσει και να κερδίσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα».

Είναι μονόδρομος η νίκη κόντρα στην Πάφος FC για να μείνει ζωντανή για τον τίτλο;
«Σε περίπτωση που δεν νικήσει η ΑΕΚ και νικήσει το ΑΠΟΕΛ θα τελειώσουν όλα πιστεύω. Η Πάφος FC παρόλο που έχει το κύπελλο την Τετάρτη θα διεκδικήσει το ματς έστω και εάν γίνουν αλλαγές και διαχείριση στην εντεκάδα, έχει ρόστερ 14-15 παικτών που μπορεί να κάνει εύκολα πρωταθλητισμό».

Το στραβοπάτημα του Άρη κόντρα στην «αδιάφορη» Ανόρθωση θα του στοιχίσει το πρωτάθλημα;
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Άρης θα μείνει εκτός τριάδας. Μετά την Ανόρθωση είναι η ομάδα που στα πλέι οφ πήρε τους λιγότερους πόντους, δεν έχει σταθερή απόδοση και κάτι πάει λάθος».

Είναι ένας από τους λόγους η συμπεριφορά του Αλεξέι Σπιλέφσκι;
«Δεν φταίει ο προπονητής πιστεύω, ο Σπιλέφσκι ήταν από την αρχή έτσι σαν χαρακτήρας. Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ως προπονητής και το έδειξε με τους τίτλους και την Ευρωπαική διάκριση της ομάδας του. Είναι λογικό μία ομάδα να έχει και τα πάνω και τα κάτω της αλλά καλούνται οι αρμόδιοι εκεί να βρουν τις λύσεις για να αλλάξει αυτό».

Σόλωνας Κύπρου