Άλλη μια τεράστια επιτυχία χάρισε στην Κύπρο μας η Σκοποβολή. Ο Άγγελος Αβραάμ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 57ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σπόρτιγκ, το οποίο ολοκληρώθηκε απόψε στην Μάλαγα της Ισπανίας και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Κύπριος σκοπευτής πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατέκτησε την πρώτη θέση με 188 επιτυχίες στους 200 δίσκους, ανεβάζοντας την Κύπρο στο πιο ψηλό βάθρο της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στο αγώνισμα του Σπόρτιγκ, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στα Ολυμπιακά αγωνίσματα.

Ο Αβραάμ ήταν εκπληκτικός στο ξεκίνημα, πετυχαίνοντας δύο 24άρια την πρώτη μέρα και πέρασε επικεφαλής στον αγώνα. Ο Κύπριος πρωταθλητής Ευρώπης στο Σπόρτιγκ, πέτυχε συνολικά πέντε 24άρια, δύο 23άρια και ένα 22/25.

Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν δύο Γάλλοι σκοπευτές με 187 επιτυχίες στους 200 δίσκους. Πρόκειται για τους Τσιάρλς Μπαρντού και Μπαστιέν Χαβάρντ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι στο 57ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σπόρτινγκ, συμμετείχαν 763 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 27 χώρες.

Οι προηγούμενες επιτυχίες της Κύπρου σε ατομικό επίπεδο στο αγώνισμα Σπόρτιγκ, ήταν ο 2011 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ισπανία, όπου ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ακολουθήσαν, άλλες δύο διακρίσεις το 2014 από τον Πέτρο Ιωάννου, 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στην Κύπρο και 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Και πρόσφατα, το 2022, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία, η 6η θέση από τον Λεύκιο Μιλτιάδους.