Εκτός πλάνου της Κυβέρνησης μένει η οριζόντια επιδότηση στα καύσιμα, την ώρα που ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκαν διάφορες εισηγήσεις, σε σχέση με τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, προανήγγειλε στοχευμένα μέτρα, υποδεικνύοντας παράλληλα πως οι τιμές των καυσίμων στην Κύπρο είναι οι πιο χαμηλές σε σχέση με αυτές που καταγράφονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Κεραυνός, «έχουμε πάρα πολλές φορές πει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κεντρικό Νομισματικό Ταμείο και άλλοι εποπτικοί οργανισμοί, μας έχουν υποδείξει ότι πρέπει να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα. Όσον αφορά στη φορολογία καυσίμων, τελειώνει τέλος Μαρτίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, παράλληλα, επεσήμανε πως «η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε και να δούμε πιο στοχευμένα μέτρα για την περίπτωση των καυσίμων».
Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για την Πράσινη Φορολογία και τη σύγχυση που προέκυψε ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, ο Μάκης Κεραυνός υπέδειξε πως «η Πράσινη Φορολογία αναμένεται να είναι τον Οκτώβριο. Δεν ξέρω γιατί έχει παρεισφρήσει ότι θα είναι τον Απρίλιο. Έχουμε χρόνο να δούμε και τα αντισταθμιστικά μέτρα για το συγκεκριμένο θέμα».

Πηγή: Reporter