Τέσσερις ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη σεζόν 2024-25. Μία θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία στο Γιουρόπα και δύο στο Κόνφερενς Λιγκ. Παρακάτω, παρουσιάζουμε το πότε θα αρχίσουν την προσπάθειά τους όσες καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο:
-ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: Ο πρωταθλητής θα αρχίσει την προσπάθειά του από τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο για τις 23 ή 24 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 30-31 του μήνα.
-ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: Η ομάδα που θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ (είτε ο κυπελλούχος, είτε ο 2ος στη βαθμολογία αν υπάρξει νταμπλούχος), θα αρχίσει από τον Α’ Προκριματικό Γύρο της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει το πρώτο παιχνίδι από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τις 11 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος για μια βδομάδα αργότερα.
-ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ: Δύο ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν μέσω πρωταθλήματος στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, αρχίζοντας από τον Β’ Προκριματικό Γύρο και θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι τους στις 25 Ιουλίου και τη ρεβάνς την 1η Αυγούστου.

Ανδρέας Βεντούρης