Οκτώ λεπτά χρειάστηκε η εξαιρετική φέτος ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για να βρεθεί στην τετράδα του UEFA Youth League. Οι «ερυθρόλευκοι» του Δημήτρη Συλαϊδόπουλου νίκησαν 3-1 την Μπάγερν Μονάχου Κ19 στον νοκ-άουτ προημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο του βαυαρικού συλλόγου και έδειξαν ξανά ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τα προηγούμενα αποτελέσματά της.

Τρία τέρματα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (32′, 37′, 40′) «καθάρισαν» τη δουλειά για την Κ19 των Πειραιωτών, η οποία εκμεταλλεύθηκε όλα τα αμυντικά λάθη της γερμανικής ομάδας. Το πρώτο, στο 32΄, έδωσε στον Χρήστο Μουζακίτη την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από πίεση στον αντίπαλο γκολκίπερ και κακό διώξιμό του. Το δεύτερο γκολ, στο 37′, ήταν προϊόν εξαιρετικής ατομικής προσπάθειας και αντίστοιχου τελειώματος από τον Αντώνη Παπακανέλλο, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μπάμπης Κωστούλας έγραψε το 0-3 με ωραίο δεξί σουτ, έπειτα από νέο λάθος διώξιμο της γερμανικής άμυνας μέσα στην περιοχή.

Η Μπάγερν μείωσε στο 63′ με τον Ρόμπερτ Ράμσακ, πίεσε στο φινάλε, όμως τίποτα άλλο δεν άλλαξε, με τους «ερυθρόλευκους» να αμύνονται αποτελεσματικά και να διαχειρίζονται το αποτέλεσμα. Οι αρκετοί Έλληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες πανηγύρισαν έτσι μαζί με τα παιδιά του Δημήτρη Συλαΐδόπουλου αυτή τη μεγάλη νίκη που έστειλε τον Ολυμπιακό στο φάιναλ-φορ της διοργάνωσης. Αυτό θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας στις 19 και 22 Απριλίου. Αντίπαλος των Πειραιωτών στον ημιτελικό, ο νικητής του ζευγαριού Ναντ – Κοπεγχάγη. Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης και Μάιντς – Πόρτο οι άλλοι δύο προημιτελικοί που θα «βγάλουν» και τον δεύτερο ημιτελικό.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σμιτ,Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν (46′ Ενκιλί), Αζνού (46′ Λισίνα), Ράμσακ, Κούσι – Ασάρε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας (90′ Γατόπουλος), Αλαφάκης (90′ Χρήστου), Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (67′ Λιατσικούρας), Παπακανέλλος (78′ Δάμα), Χ. Κωστούλας.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα στους “8” του Youth League

  • Μπάγερν – Ολυμπιακός 1-3
  • 12/03 19:00 Ναντ – Κοπεγχάγη
  • 13/03 17:00 Μίλαν – Ρεάλ
  • 13/03 19:00 Μάιντς – Πόρτο

Το μονοπάτι προς τον τελικό

Ημιτελικά: 19 Απριλίου – Νιόν

  • Ολυμπιακός – Ναντ / Κοπεγχάγη
  • Μίλαν / Ρεάλ – Μάιντς / Πόρτο

Τελικός: 22 Απριλίου – Νιόν