H Αγγλία κατέκτησε εύκολα την κορυφή του τρίτου προκριματικού ομίλου του Euro έχοντας απολογισμό 6-2-0. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι σε Ιταλία, Ουκρανία, Βόρεια Μακεδονία και Μάλτα. Διατηρείται αήττητη σε δέκα ματς μετά την ήττα από τη Γαλλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συμπεριλαμβανομένων και φιλικών, σκόραρε στα δεκατρία πρόσφατα.

Ενοχλήσεις αισθάνεται ο ηγέτης Κέιν και μάλλον θα προφυλαχθεί, απόντες οι αμυντικοί Τρίπιερ, Φίλιπς, οι μέσοι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκρίλις και ο επιθετικός Γουίλσον, επιστρέφουν ο επιθετικός Τόνεϊ και ο αμυντικός Γκόμες.

Η Βραζιλία… παραπαίει έχοντας υποστεί τρεις σερί ήττες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η τελευταία 1-0 από την Αργεντινή εντός, ενώ συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες δίχως νίκη με συνέπεια να υποχωρήσει στην έκτη θέση της κατάταξης. Απολύθηκε ο προπονητής Φερνάντο Ντινίζ και τον διαδέχθηκε ο Ντοριβάλ Τζούνιορ, που θα κάνει ντεμπούτο.

Επιχειρεί, μάλιστα, ανανέωση έχοντας καλέσει έντεκα παίκτες που δεν έχουν συμμετοχή στη «σελεσάο» και μόλις οκτώ έχουν διψήφιο αριθμό εμφανίσεων. Απών ο ηγέτης Νεϊμάρ, ο τερματοφύλακας Άλισον, ο αμυντικός Μαρκίνιος, ο μέσος Κασεμίρο και οι επιθετικοί Ζεσούς, Μαρτινέλι.

Σε καλή κατάσταση η Αγγλία, με πολλές απουσίες η… προβληματική Βραζιλία, που πάντως έχει νέο προπονητή, γεγονός που ίσως την καταστήσει ανταγωνιστική.