Απλά χαμός μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που γίνεται στη φετινή Segunda Division σε ό,τι αφορά τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και την άνοδο!

Μπόλικη κουβέντα έχει προκαλέσει -και δικαίως- η μάχη που γίνεται στη δική μας Σούπερ Λίγκα, καθώς ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν την κούπα, με τις μεταξύ τους αποστάσεις να είναι πολύ μικρές. Ο λόγος είναι ασφαλώς ότι -με εξαίρεση την περασμένη σεζόν- δεν έχουμε συνηθίσει τόσο αμφίρροπο πρωτάθλημα στα μέρη μας τα τελευταία χρόνια.

Στο εξωτερικό είναι πιο συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά και πάλι αυτό που γίνεται στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος είναι… τρελό. Διότι δέκα ομάδες είναι στο κόλπο για τον τίτλο, έπειτα από 29 αγωνιστικές. Συγκεκριμένα η διαφορά ανάμεσα στην 1η (Λεγανές) και την 5η θέση (Σπόρτινγκ Χιχόν) είναι στους τέσσερις βαθμούς, ενώ ο 1ος με τον 10ο έχουν απόσταση επτά βαθμών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτες θέσεις δίνουν απευθείας εισιτήριο για τη Segunda Division, Η 3η με την 6η παίζουν διπλούς ημιτελικούς, όπως και η 4η με την 5η. Οι νικητές των δύο ζευγαριών πάνε σε διπλό τελικό.