Αξιολογείται πλήρως η πορεία και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Κανένας δεν μπορεί να κάνει το μαύρο-άσπρο ούτε και να αναλύσει τα δεδομένα με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το πως είναι στην πραγματικότητα.
Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, προβληματίστηκε ιδιαίτερα, βλέποντας την ομάδα να δέχεται 2η σερί ήττα και εν όψει του ότι τα δεδομένα για την κατάκτηση του τίτλου, γίνονται  δυσκολότερα θέλει να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.
Το ερώτημα όμως που προβάλλει είναι το εξής. Θα αντιδράσει και πως στο γήπεδο η ομάδα;
Μπορεί να αντιδράσει; Είναι σε θέση να επιστρέψει σε εκείνες τις εμφανίσεις που την είχαν αναδείξει σαν την καλύτερη και πληρέστερη ομάδα μέχρι την 26η αγωνιστική;
Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του, προσπαθούν να καταλάβουν τι άλλαξε και αν αυτό που άλλαξε( προς το αρνητικό) μπορεί εκ νέου να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο.
Δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις, κάτω από το βάρος των κακών αποτελεσμάτων, αλλά θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να πιστεύουν στην ομάδα, έχοντας στο μυαλό την πορεία που ακολούθησε στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Η επιστροφή στις προπονήσεις από την Τετάρτη θα δώσει την ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τον προπονητή.


Ο Σα Πίντο, είναι πάντως μετά από πολλούς μήνες, κάτω από πίεση και αμφισβήτηση λόγω της ευθύνης που έχει για τα κακά αποτελέσματα.
Οι επιδόσεις του Πορτογάλου από τότε που επέστρεψε (βλέπε 24η αγωνιστική) δεν είναι για ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Θυμίζουμε τα αποτελέσματα:
ΑΕΛΑΠΟΕΛ: 1-1
ΑΠΟΕΛ-ΑΡΗΣ:1-0
ΔΟΞΑ-ΑΠΟΕΛ: 0-1
Στη συνέχεια, άρχισε η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα, άρχισε η προβληματική εικόνα και τα αντίστοιχα αποτελέσματα:
ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ: 0-0
ΑΠΟΕΛΠάφος
FC: 1-0
ΆρηςΑΠΟΕΛ: 2-1
ΑΠΟΕΛΟμόνοια: 0-1
Μπορεί μία ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όταν σε τέσσερα ματς πετυχαίνει μόλις δύο γκολ ή μήπως σε 7 ματς 5 γκολ;
Πόσο μάλλον, όταν το πρόγραμμα των 6 τελευταίων αγωνιστικών είναι ακόμα πιο μεγάλου βαθμού δυσκολίας με τους ακόλουθους αγώνες:
ΑΕΚΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛΑνόρθωση
Πάφος
FCΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛΆρης
ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ|
ΑΠΟΕΛΑΕΚ
Το μόνο παρήγορο γεγονός, είναι ότι η ομάδα (έστω και οριακά) παραμένει στην 1η θέση αλλά για να διατηρηθεί εκεί, πρέπει να δείξει ανθεκτικότητα από το αμέσως επόμενο της ματς στην ΑΕΚ Αρένα.