Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου με 49,6% καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών που δημοσίευσε το CNN Turk για την Κωνσταντινούπολη. Με καταμετρημένο το 20% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοστό 49,62%. Πριν από λίγο ο Εκρέμ Ιμάμογλου στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για πολύ καλά αποτελέσματα. «Η εικόνα που έχουμε μας ικανοποιεί πολύ ωστόσο δεν πρέπει να μιλάμε πριν έχουμε τα τελικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο εκλεκτός του Τετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 41,59% γεγονός το οποίο ερμηνευεται ως μια σαφή ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.
Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 56,3% των ψήφων έναντι 36,3% του αντιπάλου του, με το 12,4% των ψήφων καταμετρημένο. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 47,24% έναντι 37,85% του Χαμζά Νταγ.

Δείτε τον πίνακα με τα πρώτα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

Δείτε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων 

Το κυβερνών κόμμα χάνει και στην Επικράτεια καθώς στο 22% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 38,16% έναντι 39,26 που συγκεντρώνει το Λαϊκό Ρεπουμλπικανικό Κόμμα.

cnnturk4

Πηγή: protothema.gr