Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για όλα όσα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, με σκανδαλώδεις συμπεριφορές μοναχών, ηθικά ζητήματα και οικονομικά σκάνδαλα στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση να οδηγείται προς διερεύνηση πλέον από την αστυνομία.

Μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδου και αφού δεν λήφθηκε απόφαση καθαίρεσης των 2 Αρχιμανδριτών, αλλά παραπομπή τους ενώπιον του Συνοδικού Συμβουλίου, ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Γύρω στο μεσημέρι οι δυο Αρχιμανδρίτες απέστειλαν νέα επιστολή μέσω των δικηγόρων τους υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία αρνήθηκε να λάβει την καταγγελία τους και κατηγορούν τον Μητροπολιτη Ησαϊα για απαγωγή και στέρηση της ελευθερίας τους.

Ωστόσο από νωρίς το πρωί έγινε γνωστό ότι οι δυο εμπλεκόμενοι θα καλούντο για κατάθεση εντός της ημέρας στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρους τους, Νικόλαο Κουλούρη, «οι δυο μοναχοί της Ιεράς Μονής είχαν εμφανιστεί σε τέσσερις αστυνομικούς σταθμούς της επαρχίας Λευκωσίας ώστε να καταγγείλουν τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής για την απαγωγή τους, την παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, την παράνομη κατακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, την εξασφάλιση της υπογραφής τους υπό πίεση και απειλών επί εγγράφων, ώστε να ενοχοποιήσουν τον Γέροντα και τον Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, τα μέλη της δύναμης αρνήθηκαν να λάβουν την καταγγελία τους και τους έδιωξαν».

Άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας, δηλώνοντας ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ευσταθούν και απορρίπτονται κατηγορηματικά»

Διαβάστε επίσης: Απορρίπτει κατηγορηματικά η Αστυνομία ότι αρνήθηκαν κατάθεση 3 μοναχών

Τελικά, οι δυο Αρχιμανδρίτες δεν πέρασαν σήμερα την πύλη του αρχηγείου αστυνομίας.

Με επιστολή – καταγγελία η οποία στάλθηκε ηλεκτρονικά στο αρχηγείο της αστυνομίας, εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη στάση της αστυνομίας που δεν αποδέχθηκε τη λήψη κατάθεσης.

Τέλος, όπως αναφέρει η επιστολή του νομικού τους συμβούλου, αναμένεται να προχωρήσουν και σε καταγγελία στην ανεξάρτητη αρχή διερεύνησης και παραπόνων κατά της αστυνομίας.

Δείτε το απόσπασμα:

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE