Η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει το καλοκαίρι τον Ντέιβις, και οι εξελίξεις ενισχύουν την πίστη της πως θα καταφέρει να τον πάρει στο «Μπερναμπέου».

Με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2025με τους Βαυαρούς, ο 22χρονος Καναδός διεθνής αμυντικός αρνήθηκε ξανά να υπογράψει την επέκταση του, ζητώντας αύξηση των αποδοχών του, που δεν φέρεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει η διοίκηση της Μπάγερν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο Ντέιβις ζητά αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του από τα 9 στα 12 εκατ. ευρώ για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο, απαίτηση που έχουν απορρίψει οι Βαυαροί, οι οποίοι του έστειλαν τελεσίγραφο ν’ απαντήσει έως το τέλος του Απριλίου για το αν θα μείνει στο «Αλιάντς Αρίνα», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ατζέντη του, Νεντάλ Χουσεόχ, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την οριστική ρήξη με τη διοίκηση:

«Είναι άδικο για τον Αλφόνσο αυτό το τελεσίγραφο. Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο συνενόησης και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει. Η διοίκηση επιτέθηκε στον Αλφόνσο, χωρίς αυτός ποτέ να δώσει δικαίωμα. Ηταν πάντα 100% αφοσιωμένος στην Μπάγερν, αλλά η διοίκηση δείχνει πως δεν αναγνωρίζει την προσφορά του στην ομάδα».

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει την πόρτα της αποχώρησης στο τέλος της σεζόν από τη Γερμανία με προορισμό τη Μαδρίτη. Η Ρεάλ επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την «εμπλοκή» στις επαφές της Μπάγερν με τον Ντέιβις για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι μ’ ένα ποσό που υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ, προσφέροντας στον ίδιο τις αποδοχές που ζητά από την Μπάγερν.