Η Ομόνοια έχει ενώπιών της μία σειρά από προκλήσεις ενόψει του ντέρμπι με την Ανόρθωση (4/3-20:30). Καταρχάς, θέλει να πετύχει το τρία στα τρία με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο. Κατά δεύτερο, να αυξήσει τη διαφορά της από την 5η θέση και την Πάφος FC στο +5, μετά την ήττα των γαλάζιων από το ΑΠΟΕΛ.
Παράλληλα, με επικράτησή της επί της Ανόρθωσης, θα επωφεληθεί από τις αναπόφευκτες απώλειες στο ντέρμπι της «Αρένας» μεταξύ ΑΕΚ και Άρη και θα πλησιάσει κάποια εκ των δύο ομάδων.
Ο Γιάννης Αναστασίου πάει χωρίς προβλήματα στο ντέρμπι, αφού συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή τόσο ο Μπασιρού όσο και ο Σίμιτς. Μοναδική απουσία ο τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες Άνταμ Λανγκ.
Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να κάνει πράξει το «ομάδα που νικάει δεν αλλάζει» και απέναντι στην Ανόρθωση, θα πορευτεί με τους ίδιους συγκριτικά με τον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΖ.
Έτσι μια πιθανή 11άδα αναμένεται να συγκροτηθεί από τους: Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς, Κούσουλος, Χάμπος, Μπέζους, Σεμέδο, Αλιούμ, Στεπίνσκι.

Θράσος Δημητρίου