«Λαβωμένος» ξανά και έχοντας απουσίες, αλλά με τον κόσμο του που έχει κάνει το σχετικό sold out, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Βίρτους Μπολόνια (7/3, 22:00, Novasports Prime), για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τέσσερις σερί νίκες και το ρεκόρ τους είναι στο 16-11, που τους διατηρεί σταθερά στην πρώτη εξάδα. Από την άλλη, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι είναι στο 17-10, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει 69-67 στην Ιταλία.

Την περασμένη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε σε ένα μεγάλο «διπλό», επικρατώντας με το επιβλητικό 95-76 της Ζαλγκίρις, μέσα στο Κάουνας. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά η άνετη νίκη (85-67) επί του Περιστερίου bwin για τη Stoiximan Basket League δεν συνοδεύτηκε από πολλά… χαμόγελα. Κι αυτό γιατί, στο κλειστό «Α. Παπανδρέου» τραυματίστηκε ο Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του κόντρα στη Βίρτους.

Εκτός από τον διεθνή γκαρντ, ο Ολυμπιακός δεν υπολογίζει ούτε στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, όπως φυσικά και στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Αντίθετα, ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά και θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα.

Στον αντίποδα, η Βίρτους Μπολόνια την περασμένη αγωνιστική έκαμψε την αντίσταση (87-74) της Βαλένθια. Στο ματς αυτό, αποχώρησε με τραυματισμό ο Τόρνικε Σενγκέλια, αλλά ο Γεωργιανός φόργουορντ ακολούθησε κανονικά την αποστολή και μάλιστα συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας. Άρα, υπολογίζεται από τον Λούκα Μπάνκι. Διαθέσιμος, επίσης, θα είναι και ο Όγκνιεν Ντόμπριτς, αντίθετα με τον τραυματία Ντεβόντε Κέικοκ. Από ‘κει και πέρα, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της, η Βίρτους Μπολόνια δεν τα πήγε τόσο καλά, καθώς ηττήθηκε 93-88 εκτός έδρας από την Ντινάμο Σάσαρι, για το πρωτάθλημα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).