Ποτέ δεν έλειψε η… πείνα για επιτυχία στο «Άνφιλντ», αλλά η επικείμενη αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ έχει δημιουργήσει μία συναισθηματική ατμόσφαιρα όπως ποτέ άλλοτε, με παίκτες, οπαδούς και προσωπικό ενωμένους στην αποφασιστικότητά τους να αποχαιρετήσουν τον Γερμανό τεχνικό με ένα ευρωπαϊκό τίτλο.

Η αναμέτρηση με τη Σπάρτα Πράγας δεν θα είναι εύκολη. Την τελευταία φορά η τσέχικη ομάδα εξέπληξε τη Γαλατασαράι, ανατρέποντας την ήττα με 3-2 στον πρώτο αγώνα με τη νίκη εντός έδρας με 4-1.

Κατά τη δική του παραδοχή, ο Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι δεν έζησε όπως ονειρευόταν ως παίκτης, προϊόν της ακαδημίας της Μίλαν έκανε μόλις τρεις εμφανίσεις στη Serie A (για τη Νάπολι) σε μια 14χρονη καριέρα που πέρασε ως επί το πλείστον στα χαμηλότερα σκαλοπάτια του ιταλικού ποδοσφαίρου.

«Θέλω να απολαύσω πλήρως αυτό που δεν είχα απολαύσει ως παίκτης», είπε πέρυσι για τη μετακίνησή του στην προπονητική.

Ο 44χρονος Ιταλός πραγματοποιεί το όνειρό του. Έχοντας περάσει από τη Σασουόλο και τη Σαχτάρ, έφτασε στο Μπράιτον με το απίστευτο έργο να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο Γκράχαμ Πότερ και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, οδηγώντας την ομάδα στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

To πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στη φάση των «16» του Europa League:

6/3
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Αταλάντα (Ιταλία)  1-1

7/3
19:45 Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
19:45 Ρόμα (Ιταλία)-Μπράιτον (Αγγλία)
19:45 Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)
22:00 Μαρσέιγ (Γαλλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία)
22:00 Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)
22:00 Φράιμπουργκ (Γερμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
22:00 Μίλαν (Ιταλία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)