Γνωστός έγινε ο διαιτητής που θα διευθύνει τον τελικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Γεωργία, την Τρίτη (26/3, 19:00) στην Τιφλίδα.

Συγκεκριμένα, θα είναι ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ, γνώριμός μας από προηγούμενες φορές που έχει σφυρίξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα -και σε αγώνα με Γεωργία- και όχι μόνο. Πρόκειται φυσικά για τον διαιτητή του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Κατάρ, ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία.

Ο 43χρονος ρέφερι έχει σφυρίξει σε τρία παιχνίδια της Εθνικής, όλες στο πλαίσιο προκριματικών Παγκόσμιου Κυπέλλου: Τον Σεπτέμβριο του 2017 στην ήττα (1-2) από το Βέλγιο, τον Νοέμβριο του 2021 στην ήττα (0-1) από την Ισπανία, ενώ τον Μάρτιο είχε διευθύνει τη συνάντησή μας με τη Γεωργία στην Τούμπα.

Από εκεί πέρα, ο Ματσίνιακ έχει διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς τον 2020, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 1-0 έχοντας μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία, Επίσης, έχει σφυρίξει μια φορά και σε επίπεδο Stoiximan Super League, συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, πάλι στην Τούμπα και στο 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, 4ος διαιτητής ο Σλοβάκος Ιβάν Κρούζλιακ και VAR ο, επίσης Πολωνός, Τόμας Κβιατόβσκι.