Οι Μίλαν και Ιντερ συναντήθηκαν ξανά με τον δήμο για το θέμα του Μεάτσα και πλησιάζει ο μήνας της αλήθειας.

Είναι ένα θέμα που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια και ακόμη και τώρα κανείς δεν ξέρει πώς θα κλείσει. Και η ευθύνη για αυτό είναι του δήμου, αφού συνεχώς προέκυπταν και νέα εμπόδια στις συζητήσεις. Μέχρι τελικά που τα δύο κλαμπ αποφάσισαν να προχωρήσουν μόνα τους, για δύο νέα γήπεδα. Οι Ροσονέρι, μάλιστα, πρόσφατα αγόρασαν και την έκταση στο Σαν Ντονάτο. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, ο δήμαρχος Μπέπε Σάλα κινητοποιήθηκε ξανά και κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να κρατήσει τις δύο ομάδες στο Μεάτσα. Γι’ αυτό είχε γίνει συνάντηση τον Φεβρουάριο και έγινε ξανά σήμερα (8/3), με τις δύο ομάδες να το συζητάνε.

Στη συνάντηση ήταν και ο γενικός διευθυντής της WeBuild που θα αναλάβει την ανακαίνιση του γηπέδου, αν τελικά αποφασιστεί αυτό. Και αυτά που προέκυψαν από τη νέα συνάντηση είναι τα εξής…

Πρώτον, η Μίλαν και η Ιντερ θα παραδώσουν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες τις απαιτήσεις τους για το γήπεδο. Θέσεις VIP, lounge, εμπορικοί χώροι κλπ.

Δεύτερον, σε τρεις μήνες η WeBuild θα παρουσιάσει το σχέδιό της για το ανακαινισμένο γήπεδο.

Τρίτον, τα έργα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2025 και θα διαρκέσουν δύο χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν γήπεδο οι ομάδες.

Τέταρτον, το κόστος είναι στα 300 εκατ. ευρώ και θα το πληρώσουν τα δύο κλαμπ, με δεδομένο πώς θέλουν να τους ανήκει το γήπεδο.

Οπως, επομένως, είπε ο δήμαρχος Σάλα μετά το τέλος της συζήτησης, «ο Ιούνιος είναι ο μήνας της αλήθειας, είμαι σίγουρος ότι οι δύο ομάδες βλέπουν με θετικό μάτι αυτό το πρότζεκτ. Δεν μπορώ, όμως, να ζητήσω να σταματήσουν να εξετάζουν και εναλλακτικές λύσεις παράλληλα. Σε τρεις μήνες θα ξέρουμε οριστικά τι θα γίνει».