Στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιά οι Λέικερς μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 36-30 στη λήξη του πρώτου δωδεκαλέπτου, όμως ο τραυματισμός του Άντονι Ντέιβις στο μάτι, ανέτρεψε τα δεδομένα.

Οι Ουόριορς βρίσκοντας χώρο στην ρακέτα των «Λιμνάνθρωπων» δεδομένης της απουσίας του «AD», απάντησαν με επί μέρους 30-37 στη δεύτερη περίοδο και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 66-67.

Η κυριαρχία των «Πολεμιστών» συνεχίστηκε και στο τρίτο δωδεκάλεπτο όπου με επί μέρους 27-35, ανέβασαν την διαφορά στο +9 (93-102), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους, αφού ο Λεμπρόν Τζέιμς πάλευε μόνος του.

Οι Λέικερς επιχείρησαν να κάνουν το comeback, όμως η τρίποντη «βόμβα» του Λεμπρόν, που θα έφερνε την διαφορά στους τέσσερις πόντους, δεν μέτρησε μετά από εξέταση του video αφού ο ηγέτης των Λέικερς πατούσε γραμμή.

Έτσι, οι Ουόριορς άντεξαν μέχρι το φινάλε και έφυγαν με μια τεράστια νίκη από το Λος Άντζελες, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στεφ Κάρι, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 31 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν συγκλονιστικός, με 40 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, όμως δεν πήρε τις βοήθειες που περίμενε από τους συμπαίκτες του στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.