Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Μερκής, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για την Εθνική Κύπρου και τα σούπερ ντέρμπι που έρχονται.
Αναλυτικά:
Για την Εθνική Κύπρου
: «Τα λέμε έχει τρία-τέσσερα χρόνια. Προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις με αλλαγές προπονητή. Δεν ξέρω τι γίνεται και δεν καταφέρνουμε να αλλάξουμε την εικόνα μας. Δεν είναι μόνο ότι δεν νικάμε αλλά δεν παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι. Η Ομοσπονδία και όλοι όσοι είναι γύρω από την Εθνική πρέπει να βρουν τις λύσεις για να ξαναφέρουν τον κόσμο ξανά δίπλα στην Εθνική μας . Όταν παίζει η Εθνική Κύπρου δεν ασχολείται κανείς εκτός από τους δημοσιογράφους-αθλητικογράφους που είναι η δουλειά τους. Ο κόσμος, ούτε στην τηλεόραση δεν βλέπει την Εθνική. Είναι κρίμα γιατί υπάρχει ταλέντο και μπορώ να σας πω ότι είναι καλύτερες φουρνιές από προηγούμενες Εθνικές».
Αν μπορεί να κάνει κάτι καλό η Κύπρος στον όμιλο του Nations League: «Θεωρώ ότι μπορεί αν όλοι αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια και αφήσουμε αυτή την απογοήτευση. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, μπορούμε να το παλέψουμε, μπορούμε να δώσουμε δυνάμεις στο γήπεδο. Είδαμε και στο παρελθόν. Δεν είναι αυτό Εθνική Κύπρου. Έχουν απογοητευτεί και οι παίκτες με τα όσα ακούνε και τους παίρνει από κάτω. Είναι κάπως ξενερωμένοι, δεν πάνε με την όρεξή τους επειδή δεν υπάρχει στήριξη. Όταν φοράς το εθνόσημο, ακόμα και στην προπόνηση δεν δέχεσαι να χάνεις. Και οι ίδιοι πρέπει να δείξουν τι αξίζουν».
Για το ΑΕΚΑΠΟΕΛ: «Δεν θα κρίνει κάτι γιατί υπάρχουν αρκετοί αγώνες και οι πέντε από τις έξι ομάδες του α’ γκρουπ δεν είναι αδιάφορες. Έχουν στόχους. Είναι σημαντικός αγώνας αλλά δεν θα κρίνει κάτι. Η ΑΕΚ θα θέλει με τη βοήθεια του κόσμου της να πάρει τη νίκη για να έχει την ισοβαθμία. Ναι μεν ανεβαίνει πρώτη αλλά θεωρώ ότι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ και να μην χάσει θα είναι θετικό γιατί θα κρατήσει την ΑΕΚ πίσω του και θα έχει αρκετούς αγώνες στο ΓΣΠ».
Αν μπορεί να δώσει σε κάποια ομάδα τον τίτλο του φαβορί: «Μέχρι πριν δύο αγωνιστικές έδινα προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ και μετά στον Άρη. Τώρα, όμως, όπως ήρθαν τα πράματα, δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Θα εκτεθεί όποιος προσπαθήσει να πει από τώρα το φαβορί. Ίσως μετά από δύο αγωνιστικές να υπάρχει μία καθαρότερη εικόνα».
Για τον Ραν Μπεν Σιμόν: «Είδαμε πόσο μπορεί να αλλάξει μία εικόνα όταν έρθει ένας καλός προπονητής. Ο Ραν Μπεν Σιμόν μεταμόρφωσε την ΑΕΚ, είναι εξαιρετικός προπονητής τον είχα στην Εθνική Κύπρου και ξέρει πως να ανυψώσει την ψυχολογία των παικτών του. Η ΑΕΚ μέχρι πριν δύο βδομάδες ήταν μέσα και στους δύο της στόχους, να μην το ξεχνάμε αυτό».