Δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στην μάχη του τίτλου με το φινάλε της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ.
Οι δύο πρωτοπόροι έχασαν βαθμούς, πλέον στην 2η θέση είναι η ΑΕΚ με την μικρότερη δυνατή διαφορά από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.
Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και γενικότερα την μάχη του τίτλου έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε την σχολίασε στο balla.com.cy ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού.

«Όπως πάνε τα πράγματα όλα εξαρτώνται από την ΑΕΚ. Κάποιος θα πει ότι το ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή και κρατά και αυτό την τύχη του στα δικά του πόδια αλλά η ΑΕΚ έχει τα τέσσερα από τα έξι ματς που απομένουν στην δική της έδρα και είναι και σε καλύτερη κατάσταση. Αν στο γήπεδο της αποκτήσει τη δυναμική που πρέπει τότε έχει πολλές πιθανότητες να ολοκληρώσει την έκπληξη. Ελάχιστοι περίμεναν αυτό που έκανε η ΑΕΚ γενικότερα με την μεγάλη ανατροπή αλλά και ειδικότερα, αυτό που έγινε στην τελευταία αγωνιστική, οι δύο πρωτοπόροι να δώσουν την ευκαιρία στον τρίτο να μπει όσο το δυνατόν καλύτερα στην μάχη του τίτλου. Βέβαια το ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή, το ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ έχει το μέταλλο του πρωταθλητή».

Πόσες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο; Σε ρωτάμε γιατί πλησίασε και η Ομόνοια:
«Επιμένω ότι θα είναι κούρσα για τρία άλογα, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρη».

Πως βλέπεις το ΑΠΟΕΛ;
«Το ΑΠΟΕΛ δείχνει μια κάμψη στην απόδοση του το τελευταίο διάστημα. Έλειψε πολύ ο Κβιλιτάια στο τελευταίο παιχνίδι, φάνηκε η απουσία του. Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος σκόρερ αλλά η δουλειά στο γήπεδο είναι εκπληκτική και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το υπάρχον ρόστερ. Δεν είναι στο επίπεδο του κανείς άλλος από τους άλλους επιθετικούς του. Το ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ, όλες οι ομάδες που παίζουν κόντρα σε αυτή την ομάδα έχουν περισσότερα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό τους δυσκολεύει. Η Ομόνοια έδωσε την περισσότερη ενέργεια που μπορούσε να δώσει και καλά έκανε. Το ίδιο κάνει και η Ανόρθωση όταν παίζει με το ΑΠΟΕΛ και αυτό είναι ένα… μειονέκτημα».

Για τον Άρη: «Ο Άρης είναι μια ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να σου κάνει τεράστια ζημιά αλλά να πάει στο επόμενο με οποιαδήποτε ομάδα και να χάσει. Πλέον είναι υποψιασμένες όλες οι ομάδες, είναι ο τρέχον πρωταθλητής, τον υπολογίζουν και έχουν την ανάλογη σοβαρότητα. Φέτος είναι αλλιώς. Πέρσι ήταν ο Άρης που έκανε μια καλή χρονιά, βγήκε Ευρώπη, που την αμέσως προηγούμενη σεζόν ήταν στην β’ κατηγορία και ως εκεί. Δεν τον υπολόγιζαν το ίδιο στο τέλος κατάφερε και πήρε το πρωτάθλημα. Δίκαια το πήρε. Φέτος είναι άλλα τα δεδομένα».

Χρίστος Χρίστου