Ως μεσογειακός λαός, εύκολα ενθουσιαζόμαστε και το ίδιο εύκολα απογοητευόμαστε. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό μας, η βιασύνη στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Πάμε δυο αγωνιστικές πιο πίσω: το ΑΠΟΕΛ κέρδιζε την Πάφος FC με 1-0, ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι στην «Αρένα» και η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα «έδινε» το πρωτάθλημα στην ομάδα της Λευκωσίας.
Δύο αγωνιστικές αργότερα, το σκηνικό διαφοροποιήθηκε εντελώς. Ρίχνοντας μια ματιά στα social media, θα πιστέψει κανείς ότι μερίδα οπαδών της ΑΕΚ νιώθει ότι ήδη πήρε το πρωτάθλημα ή εν πάση περιπτώσει ότι το… αγγίζει, ενώ στην αντίπερα όχθη του ποταμού, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ ήδη έχουν βρει τους… φταίχτες για την απώλεια του τίτλου!
Κανείς δεν το πήρε και κανείς δεν το έχασε την 4η αγωνιστική των πλέι οφ κι αυτό θα συνεχίσει να ισχύει και με το πέρας του μεταξύ τους ντέρμπι στην «Αρένα» την προσεχή Κυριακή.
Ασφαλώς το (όποιο) αποτέλεσμα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, δεν πρόκειται ωστόσο να αποτελέσει τη σφραγίδα για την ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, εάν κι εφόσον υπάρξει νικητής, πόσο μάλλον όταν καραδοκεί ο Άρης και στην πιο πίσω θέση ακόμη και η Ομόνοια.

Ανδρέας Βεντούρης