Είναι αποτυχημένο 100% αποτέλεσμα. Αυτή άλλωστε είναι η σωστή ερμηνεία της ήττας στο ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το πως ήρθε.
Το ΑΠΟΕΛ, πήγε να παίξει με τον Άρη, ξέροντας ότι αν νικούσε θα ήταν το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Δεν τα κατάφερε όμως και το…χειρότερο, ηττήθηκε με αποτέλεσμα να χάσει το σημαντικό προβάδισμα που είχε πριν από τον αγώνα.
Η αποτυχία της ομάδας του Σα Πίντο, ήρθε, λόγω της κακής απόδοσης στο α΄ημίχρονο, διάστημα στο οποίο, χρειάστηκε τις σπουδαίες αποκρούσεις του Μπέλετς για να μην δεχτεί περισσότερα γκολ
Μία πολύ κακή λειτουργία της μεσοαμυντικής γραμμής, ήταν αρκετή για να δεχθεί τα δύο γκολ από το 23’-32’ και να αφήσει αρνητικά σημάδια απόδοσης, αφού στο μεταξύ, πάλι από την κακή λειτουργία, έχασε και τον Πέτροβιτς που προσπάθησε με αντιαθλητικό τρόπο να σταματήσει την αντεπίθεση του Άρη.
Η αντίδραση στο β’ ημίχρονο, ήταν εμφανώς καλύτερη και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε ξανά τον Μπέλετς, εντούτοις μείωσε το σκορ και λίγο έλειψε να το ισοφαρίσει με το δοκάρι του Τομανέ.
Η ήττα όμως ήρθε και αυτή είναι η ουσία. Όπως (επίσης) ήρθε και η αποβολή του Πέτροβιτς που θα χάσει ένα από τα ντέρμπι με Ομόνοια ή ΑΕΚ.
Ακούγοντας το Σα Πίντο με το πως προσέγγισε το αποτυχημένο αποτέλεσμα, θα έλεγε κάποιος, ότι ο Πορτογάλος διατηρεί την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, κάτι που σημαίνει ότι η αποτυχία (για πολλοστή φορά στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ) δεν απογοητεύει αλλά πεισμώνει εν όψει της συνέχειας.
Δεν υπάρχει βέβαια λόγος, να απογοητευθούν στο ΑΠΟΕΛ, λόγω του ότι η 1η θέση τους ανήκει και από…τα πόδια τους
Η αντίδραση των πρωτοπόρων, θα φανεί στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Εκεί όπου επιβάλλεται να αντιδράσουν με νίκη, για να παραμείνουν αφεντικό στην κούρσα του τίτλου!