Έχουμε φτάσει στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ. Το φιλικό μεταξύ τους είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Προφανώς και δεν ενδιαφέρει κανέναν το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αν κρίνει κανείς από τη δυσαρέσκεια του Φερνάντο Τόρες στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ στο 2-0 υπέρ των Ολλανδών, μάλλον… μόνο αδιάφορο δεν ήταν για τους «κόκκινους».

Διότι στον πάγκο τους βρισκόταν ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ήθελαν να κερδίσουν. Επιθυμούσαν να του αφιερώσουν τη νίκη. Και τα κατάφεραν, με τον Τζιμπρίλ Σισέ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Αυτός σκόραρε για το 2-2, ο ίδιος έφτιαξε το 3-2. Αλλά μία εκ των κορυφαίων στιγμών της συνάντησης, ήταν αδιαμφισβήτητα το γκολ του Φερνάντο Τόρες. Έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγύρισε έξαλλα, το αναζητούσε σε όλο το παιχνίδι.

Και εκεί, οι φίλοι της Λίβερπουλ θυμήθηκαν το παρελθόν τους, εξαιτίας μίας φωτογραφίας. Από τη μία πλευρά, ο Τζέραρντ και ο Τόρες να φορούν «κόκκινα» και να παίζουν παρέα, όντες εν ενεργεία, και από την άλλη, να βλέπουν τον Ισπανό να πανηγυρίζει στο «Άνφιλντ» και τον Άγγλο να τον πλησιάζει.

Ο ένας μπροστά, ο άλλος πίσω, διάχυτη η συγκίνηση στο «Άνφιλντ». Πράγμα που προκύπτει και από τη στιγμή της αλλαγής του, με ολόκληρο το γήπεδο να είναι όρθιο και να χειροκροτά!