Τοποθετήθηκε, προκάλεσε αντιδράσεις και έγινε… viral. Μία ατάκα του Γιακούμπου για τον Σαλάχ, ήταν αρκετή προκειμένου να συζητά το twitter για εκείνον. Το θέμα ήταν οι κορυφαίοι Αφρικανοί στην Premier League, με τον Νιγηριανό, πρώην φορ της Έβερτον, να είναι κατά του Αιγύπτιου… ξεκάθαρα! Άλλοι γελούν, άλλοι συμφωνούν, εσείς τι λέτε;

Πολλές φορές μία και μόνο δήλωση είναι αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις. Και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Γιακούμπου Αγιεγκμπένι.

Πιθανώς, οι περισσότεροι θα τον θυμάστε. Πρόκειται για τον τέως επιθετικό της Νιγηρίας, που πέρασε πολλά χρόνια της καριέρας του στην Premier League. Συνδύασε το όνομά του με την Έβερτον, έπαιξε στη Λέστερ, την Κόβεντρι και τη Ρέντινγκ και πλέον, έχει «πατήσει» τα 41.

Του ζητήθηκε ωστόσο, όντας Αφρικανός, να μπει στη διαδικασία να σχολιάσει όσους πέρασαν από την Αγγλία και ανήκουν στη δική του Ήπειρο. Και η άποψή του ήταν ξεκάθαρη. Δεν προτιμά τον Μοχάμεντ Σαλάχ, θεωρεί τυχαία τα γκολ του, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστές που είναι καλύτεροι!

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιακούμπου για τον Μοχάμεντ Σαλάχ:

«Ο Σαλάχ δεν είναι top class κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι τόσο καλός με την μπάλα και τα περισσότερα γκολ του είναι τυχερά. Δεν μπορεί να πει κανείς πως ο Σαλάχ είναι ο καλύτερος Αφρικανός που έπαιξε στην Premier League.

Οι καλύτεροι είναι ο Οκότσα, ο Ντρογκμπά, ο Κανού, ο Γιάγια Τουρέ, ο Αντεμπαγιόρ και ο Σαντιό Μανέ!»