Η Ανόρθωση υποδέχεται σήμερα το απόγευμα την ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στον πρώτο αγώνα της μετά Γκαγιέγο εποχής, έχοντας στον πάγκο της τον Γιάννο Οκκά και τη φιλοδοξία ότι θα πάρει την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ.
Ειδικότερα μετά τις νίκες της Ομόνοιας και της Πάφος FC στα χθεσινά ματς, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα στην υπόθεση «Ευρώπη», αν και για να είμαστε ειλικρινείς, οι πιθανότητες της «κυρίας» είναι έτσι κι αλλιώς περισσότερο μαθηματικές παρά ουσιαστικές. Αυτό που θα επιδιώξει είναι να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται τη σεζόν και για τους δικούς της λόγους, θα διεκδικήσει τη νίκη στο σημερινό ντέρμπι.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο δείγμα γραφής με τον Οκκά στον πάγκο, δημιουργεί κάποια ερωτηματικά για την ενδεκάδα. Πρώτο ερωτηματικό, το ποιοι θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κάργας και Μακούν ή Μαρμούκ, είναι το επικρατέστερο σενάριο, με Αρμπολέδα στο τέρμα και τους Κορέια-Ουαγκέ στα μπακ. Στη μεσαία γραμμή, αναμένεται να αγωνιστούν οι Τιουνέ και Χρυσοστόμου.
Στην επίθεση προκύπτουν τα περισσότερα ερωτηματικά. Παρούτης και Γουαρίς διεκδικούν θέση κι αν ο πρώτος πάρει φανέλα βασικού, τότε ένας εκ των Περέα-Φερέιρα θα μείνει εκτός. Ο δεύτερος ενδέχεται να αγωνιστεί πίσω από τον Καστέλ, αν και προκύπτει ένα ακόμη σενάριο, να αγωνιστεί ο τελευταίος μαζί με τον Γκασάμα ως δίδυμο στην κορυφή.
Εκτός πλάνων είναι οι Κίκο, Τεχέρα, Ιωάννου και Τσίκο, επιστρέφει στην αποστολή ο Γκερέρο.

Ανδρέας Βεντούρης