Ο Χρίστος Χαραλάμπους, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ανέλυσε το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ανόρθωση.
Τόνισε πως η ομάδα της Λεμεσού έχει ένα προβάδισμα, ενώ έμαθε να…ζει χωρίς τον Σπιλέφσκι. Από την άλλη, εξήγησε γιατί το έργο του Γιάννη Οκκά δεν είναι και το πιο εύκολο στην Κυρία, εκφράζοντας την άποψή του πως θα είναι ένα ανοικτό ματς.
Αναλυτικά:
Aρχικό σχόλιο: «Ο Άρης έχει ένα προβάδισμα θα πρέπει όμως να βελτιωθεί σε σχέση με προηγούμενα ματς. Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα που δεν έχει την καλύτερη ψυχολογία και έμεινε μακριά από τους στόχους της. Είναι σημαντική η απώλεια του Τιουνέ για το μεσοαμυντικό κομμάτι της Κυρίας».
Τι σημαίνει η αλλαγή προπονητή στην Ανόρθωση: «Πάντα στο ποδόσφαιρο μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα βλέπουμε να γίνεται αλλαγή προπονητή. Η πραγματικότητα είναι πως δεν αναλαμβάνει κάτω από τις καλύτερες συνθήκες ο Οκκάς και δεν πρέπει να αρχίσει η σύγκριση με τον κύριο Γκαγιέγο. Θα είναι άδικο. Ο κόουτς Γκαγιέγο απέδειξε πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής με την παρουσία του. Το έργο, όμως, που έχει ο Γιάννος Οκκάς δεν είναι και το καλύτερο. Είναι πολύ δύσκολο να προπονείς μία ομάδα που δεν έχει ρεαλιστικούς στόχους».
Για το αν θα παίξει ρόλο η απουσία του Σπιλέφσκι:  «Είναι αλήθεια πως ο Άρης έχει δώσει πολλά παιχνίδια χωρίς τον Αλεξέι Σπιλέφσκι στον πάγκο κι έτσι δεν θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο η απουσία του. Είναι σπουδαίος προπονητής αλλά έχει συνηθίσει η ομάδα του να αγωνίζεται χωρίς αυτόν. Ούτως ή άλλως, η μεγαλύτερη δουλειά ενός κόουτς γίνεται στις προπονήσεις. Εκεί προετοιμάζεσαι κι εκεί είναι το σημαντικό να είναι ο εκάστοτε τεχνικός».
Πώς περιμένει το ματς: «Εξαρτάται πως θα το προσεγγίσει ο Γιάννος Οκκάς. Είδαμε πως με την ΑΕΚ πίεζε ψηλά και είχε μία καλή εικόνα. Πιστεύω θα είναι ανοικτό το παιχνίδι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξουν πολλά γκολ».
Οι παίκτες κλειδιά: «Από τον Άρη είναι ο Μπένγκτσον. Όποτε ο Σουηδός ακραίος επιθετικός είναι καλά γίνεται καλύτερη και η ομάδα του. Είναι και ο Κοκόριν, ωστόσο φέτος δεν παίζει αρκετά. Επίσης, επειδή έχει πρόβλημα τραυματισμού δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιηθεί και σε τι κατάσταση θα είναι. Όσον αφορά την Ανόρθωση, πρόκειται για τον Τεχέρα. Ο Ισπανός είναι ένας κομβικός για την εικόνα της Ανόρθωσης και αν τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί (σ.σ ταλαιπωρείται από ίωση) θα είναι ένα ακόμα πλήγμα. Ο Γκερέρο δεν έχει την ανάλογη συνέχεια όπως πριν τον τραυματισμό του και γι’ αυτό δεν τον ανέφερα».

Θράσος Δημητρίου