Στην ιστοσελίδα μας μίλησε ο προπονητής του Χαλκάνορα Ιδαλίου, Άγης Καμένος μετά και την επίτευξη της ανόδου της ομάδας στην β’ κατηγορία. Ο Κύπριος τεχνικός αναφέρθηκε στα συναισθήματα του μετά την άνοδο, τον στόχο του τίτλου, το κλειδί της επιτυχίας, το πρωτάθλημα και την «μάχη» που θα δώσουν οι υπόλοιποι για τα εισιτήρια που οδηγούν στην πιο πάνω κατηγορία.

Η ομάδα πέτυχε τον στόχο της ανόδου και θα βρίσκεται του χρόνου στην β’ κατηγορία. Ποια τα συναισθήματα σου μετά την επιτυχία αυτή;
«Είμαστε χαρούμενοι στον Χαλκάνορα για την μεγάλη αυτή επιτυχία. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Στους συνεργάτες μου βοηθούς προπονητές, προπονητές τερματοφυλάκων, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και στην διοίκηση που μας στηρίζει καθημερινά. Η ομάδα είχε κάποια θέματα τα τελευταία χρόνια και έπρεπε να καταφέρουμε να την φέρουμε ξανά στις επιτυχίες. Είχαμε βάλει αρχικά στόχο την πρώτη 8άδα, σιγά σιγά αναθεωρήσαμε στην πορεία και τώρα στόχος μας είναι βέβαια το πρωτάθλημα».

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας πιστεύεις για τον Χαλκάνορα φέτος;
«Η συνέπεια και η σταθερότητα που επέδειξε η ομάδα σε όλη την σεζόν και αγωνιστικά και διοικητικά ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Είχαμε σταθερή απόδοση, οι παίκτες ήταν πάντα συνεπείς στους αγώνες και υπήρχε η απόδοση που ήθελα αφού έδωσαν το μάξιμουμ. Η διοίκηση ήταν σωστή στις υποχρεώσεις της μέχρι και τώρα απέναντι στους παίκτες. Οι συνεργάτες μου ήταν δίπλα μου είχαμε άψογη συνεργασία και αυτό θα ισχύει μέχρι και το τέλος».

Επόμενος στόχος τώρα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος σωστά;
«Δεν είναι εύκολο με βάση το πρόγραμμα της ομάδας μας σε σύγκριση με των υπολοίπων γατί έχουμε δύο ντέρμπι με Σπάρτακο και ΑΠΕΑ. Με τον Εθνικό Λατσιών επίσης εάν έχουν στόχο την τελευταία αγωνιστική δεν θα είναι αδιάφοροι βαθμολογικά και έτσι θα είναι και αυτό δύσκολο ματς. Οι άμεσοι συνδιεκδικητές μας έχουν μόνο ένα ντέρμπι. Βασικός ανταγωνιστής είναι η Αναγέννηση Δερύνειας για τον τίτλο η οποία όμως έχει ακόμα να πετύχει τον στόχο της ανόδου».

Πως είδες το πρωτάθλημα ιδιαίτερα στην φάση των ομίλων, είναι ανταγωνιστικό;
«Ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα, ιδιαίτερα τον πρώτο γύρο που ήθελαν είσοδο στην 8άδα όλες οι ομάδες. Ήμασταν όλοι κοντά χωρίς να ξεχωρίσει κάποιος βαθμολογικά και σε απόδοση με κλειστά αποτελέσματα πάντα. Στους ομίλους ήταν όλα ντέρμπι και κρίνονταν ξανά στις λεπτομέρειες. Οι αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες μέχρι τώρα έφεραν αποτελέσματα που δεν τα περιμέναμε στερώντας βαθμούς από τις ομάδες που παλεύουν για την άνοδο και μέχρι στιγμής συνεχίζει να είναι  ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα λόγω αυτού».

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν και άλλες τέσσερεις ομάδες να διεκδικούν την άνοδο πιστεύεις θα έχουμε «μάχες» μέχρι την τελευταία αγωνιστική;
«Θεωρώ ότι η Αναγέννηση Δερύνειας λόγω της διαφοράς βαθμολογικά από τους πιο κάτω θα έχει το πλεονέκτημα. Ο Σπάρτακος πραγματοποίησε μεγάλη νίκη επί της Αναγέννησης Δερύνειας και έχοντας το πιο βατό πρόγραμμα έχει και αυτός ένα μικρό προβάδισμα. Δεν αποκλείουμε βέβαια ούτε την ΑΠΕΑ γιατί είναι πολύ καλή και ποιοτική ομάδα αλλά ούτε και τον Εθνικό Λατσιών ο οποίος πετυχαίνει συνεχόμενες νίκες και θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος».

Σόλωνας Κύπρου