Ο Κύπριος προπονητής Λιάσος Λουκά μίλησε στην ιστοσελίδα μας, ανέλυσε τα τρία μεγάλα ντέρμπι της Κυριακής ΑΕΚΑΠΟΕΛ, ΟμόνοιαΠάφος FC και ΆρηςΑνόρθωση και στάθηκε και γενικότερα στην μάχη του τίτλου.

«ΦΑΒΟΡΙ Η ΑΕΚ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΕΛ…»

Το σχόλιο σας για το ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ: «Η ΑΕΚ είναι ανεβασμένη, το ΑΠΟΕΛ είναι πιεσμένο αλλά έχει την εμπειρία να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και για τους δύο».

Υπάρχει φαβορί; «Βλέπω φαβορί την ΑΕΚ λόγω έδρας αλλά το ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ».

Που θα κριθεί το ντέρμπι; «Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στην μέρα τους μπορούν να κάνουν την διαφορά και στις δύο ομάδες. Σε αυτά προθέτω άλλα δύο στοιχεία, την συγκέντρωση και την τακτική. Περιμένω ότι είναι οι στιγμές που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα και θα κρίνουν την αναμέτρηση. Μια κίνηση, μια ατομική ενέργεια μπορεί να καθορίσει το παιχνίδι. Περιμένω κλειστό παιχνίδι με ένταση».

Μιλήσατε για ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε κάθε ομάδα. Ποιοι είναι αυτοί; «Παίκτης κλειδιά από πλευράς ΑΕΚ είναι ο Γκουστάβο Λέδες. Κλειδί είναι και οι δύο τερματοφύλακες Πίριτς και Μπέλετς που είναι από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα. Το ΑΠΟΕΛ έχει τον Μαρκίνιος που μπορεί να μην είναι στην κατάσταση που ήταν το προηγούμενο διάστημα αλλά με μια και μόνο κίνηση μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι. Είναι και ο Ντογκαλά αλλά και οι ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής. Η μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ θεωρώ ότι είναι η πιο σταθερή του πρωταθλήματος».

«ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΠΑΦΟΣ FC»

Για την Ομόνοια: «Αν θέλει η Ομόνοια να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους που θέλει να μείνει θα πρέπει να νικήσει μπροστά στον κόσμο της που θα είναι αρκετός. Από την άλλη η Πάφος FC είναι η πιο απρόβλεπτη ομάδα του πρωταθλήματος».

Για την Πάφος FC: «Έχει τεράστια ποιότητα αλλά παίρνει το βραβείο τη πιο ασταθούς ομάδας. Σε ένας ματς την βλέπεις και την χαίρεσαι με απίστευτες ενέργειες, απίστευτη τακτική να καθαρίζει παιχνίδια και στο άλλο παιχνίδι να μην βλέπετε και να μην παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Είναι απρόβλεπτη και έχει αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βρίσκεται πιο ψηλά στην βαθμολογία και πιο κοντά στις ομάδες που προπορεύονται».

Βλέπεις κάποια από τις δύο ομάδες σαν φαβορί σε αυτό το παιχνίδι; «Ναι, βλέπω φαβορί και αυτό είναι η Ομόνοια λόγω της δυναμικής που πήρε, της έδρας και του κόσμου της».

«ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ…»

Πως περιμένετε το παιχνίδι ΆρηςΑνόρθωση; «Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το παιχνίδι και είναι ο Άρης λόγω διαφοράς ποιότητας. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα δεν πείθει το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό έπεσε στην 3η θέση, ενώ υπάρχουν και σημαντικοί ποδοσφαιριστές εκτός. Παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε πέρσι για να πάρει το πρωτάθλημα όπως ο Στρούσκι και ο Κοκόριν, ακόμα και ο Μποάκι είναι μόνιμα εκτός. Με αυτούς πήρε τον τίτλο στην περσινή σεζόν».

Θα δούμε αλλαγμένη την Ανόρθωση με τον Οκκά στον πάγκο της; «Αυτό που αλλάζει στην Ανόρθωση είναι ότι πλέον η ομάδα παίζει χωρίς πίεση μιας και έμεινε εκτός στόχων στο πρωτάθλημα ενώ είναι και εκτός Κυπέλλου. Αυτό που μένει είναι να δείξουν οι ποδοσφαιριστές ότι δικαιούνται ένα συμβόλαιο τη νέα χρονιά είτε αυτό είναι στην Ανόρθωση είτε σε άλλη ομάδα».

Που θα κριθεί το παιχνίδι; «Το ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες κανείς δεν το αμφισβητεί. Όπως είναι τα δεδομένα θα παίξουν ρόλο η ψυχολογία και τα συναισθήματα. Θα Η Ανόρθωση θα παίξει χωρίς άγχος, ο Άρης θα είναι υπό πίεση καθώς έπεσε τρίτος και θα ξέρει και το αποτέλεσμα του ντέρμπι ΑΕΚΑΠΟΕΛ όπου θα ευνοηθεί όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του με την προϋπόθεση ότι αυτός θα νικήσει την Ανόρθωση. Όλα αυτά κάνουν επικίνδυνη την Ανόρθωση».

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ: «ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΑΠΟΕΛ…»

«Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και η βαλίτσα θα πάει μακριά όποια και να είναι τα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Οι πέντε από τις έξι ομάδες έχουν στόχους είτε για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη είτε για πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο για κανένας. Θεωρώ ότι το ΑΠΟΕΛ έχει προβάδισμα γιατί ότι και να γίνει στην ΑΡΕΝΑ, στον β’ γύρο έχει στην έδρα του και τον Άρη και την ΑΕΚ. Όλα αυτά συν το ότι την δεδομένη στιγμή που μιλάμε είναι πρώτο».