Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, έρχεται σήμερα στην Ελλάδα, θα μεταβεί το απόγευμα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ (10/2, 17:30) και θα κάνει το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο την προσεχή Πέμπτη (15/2, 19:45) στο παιχνίδι με αντίπαλο την Φερεντσβάρος στο πλαίσιο των playoffs του Conference League.

Ο Βάσκος τεχνικός θα προπονήσει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από μεθαύριο -απόψε θα είναι στον πάγκο ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος- και θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει άμεσα την κατάσταση στους ερυθρόλευκους, εφαρμόζοντας τον τρόπο παιχνιδιού που επιθυμεί. Ο Μεντιλίμπαρ θα κοουτσάρει για πρώτη φορά ομάδα εκτός Ισπανίας, αλλά νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και την δουλειά του.

Ο 63χρονος κόουτς αν και είχε δύο συμβόλαια πάνω στο τραπέζι, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Ιβηρική, επέλεξε αυτό μέχρι το τέλος της σεζόν και όχι έως το καλοκαίρι του 2025, θεωρώντας ότι θα μπορέσει να συζητήσει με τον Ολυμπιακό με καλύτερους όρους τον Μάιο για την επέκταση της συνεργασίας τους. Την περασμένη σεζόν διαδέχτηκε τον Λοπετέγκι και τον Σαμπάολι στη Σεβίλλη και τώρα στον Ολυμπιακό τους Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ -με μεταβατικό σήμερα τον Συλαϊδόπουλο- και πιστεύει ότι μπορεί να δώσει ώθηση στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αποτελεί μία δύσκολη και ωραία πρόκληση για τον Μεντιλίμπαρ, όπως είπε ο ίδιος τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε γνωστούς του στην Ισπανία και θέλει να πετύχει σε αυτό το βήμα του πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του. Ο Βάσκος θα βρει στο Ρέντη αρκετούς παίκτες με τους οποίους μπορεί να συνεννοηθεί στα ισπανικά, τους συμπατριώτες του Ναβάρο, Ιμπόρα, Κίνι και τους Αργεντινούς Έσε και Ορτέγκα. Παράλληλα, στην Ισπανία έχουν αγωνιστεί επίσης οι Ελ Αραμπί (Γρανάδα), Γιόβετιτς (Σεβίλλη), Βέζο (Λεβάντε) και Ζέλσον Μαρτίνς (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Ο Μεντιλίμπαρ φέρνει στην Ελλάδα βοηθό προπονητή (Φραν Ρίκο), γυμναστή (Τόνι Ρουίθ) και αναλυτή αγώνων. Ταυτόχρονα, επέστρεψε στο τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού ο προπονητής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Αγριογιάννης, ενώ παραμένει στη θέση του προπονητή φυσικής κατάστασης ο Χρήστος Μουρίκης.

Ο Ισπανός έρχεται στη χώρα μας καλά ενημερωμένος για τον Ολυμπιακό, καθώς πήρε στα χέρια του σε βίντεο όλα τα παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας μέσα στη σεζόν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ορισμένα από τα οποία παρακολούθησε το τελευταίο διήμερο και τα υπόλοιπα θα τα δει μέσα στο Σαββατοκύριακο και στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν έχει μείνει σε αυτό, αφού φέρεται να επικοινώνησε ήδη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και με τον Μίτσελ, αν δεν το έχει κάνει ήδη, που πέρασε πρόσφατα από τον ερυθρόλευκο πάγκο. Επίσης, θα έχει εκτενή συζήτηση με τον προπονητή της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί στην Ισπανία με τις φανέλες της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Βιγιαρεάλ και της Μαγιόρκα.

Το πλάνο του Συλαϊδόπουλου για τον αγώνα με τον ΟΦΗ

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος δεν έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Ντόη, τους τραυματίες Ελ Αραμπί, Ρέτσο και Ζέλσον Μαρτίνς. Από την άλλη, είναι διαθέσιμοι και έτοιμοι να κάνουν το ντεμπούτο τους τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των “ερυθρόλευκων”, Βέζο και Καμπράλ.

Ο Βέζο και ο Μπιανκόν διεκδικούν μία θέση δίπλα στο Κάρμο στο κέντρο της άμυνας και ο Καμπράλ με τον Ποντένσε στη μία πλευρά στα εξτρέμ.

Μία πιθανή σύνθεση είναι με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Κάρμο και τον Βέζο στα στόπερ, τον Έσε και τον Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, τον Φορτούνη μπροστά τους, τον Μασούρα και τον Ποντένσε στα πλάγια και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.