Ο Αμίν Χαμάς πραγματοποίησε κόντρα στην Ανόρθωση το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ομόνοιας και ευτύχησε να το συνδυάσει με νίκη.
Ο Μαροκινός, στα 45′ που αγωνίστηκε συνολικά, τον είδαμε σε μία θέση στην οποία δεν τον έχουμε συνηθίσει, ως δεξί εξτρέμ. Όπως ανέφερε στην συνέντευξη του και ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου ο ποδοσφαιριστής (όπως του είπαν οι αρμόδιοι) μπορεί να αγωνιστεί όχι μόνο ως αριστερός οπισθοφύλακας αλλά και ως πλάγιος επιθετικός.
Το συμπέρασμα που βγήκε μέσα από το γήπεδο είναι ότι τουλάχιστον μέχρι να βρει αγωνιστικό ρυθμό ο Χαμάς, δύσκολα θα προσφέρει στην συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος προέρχεται από απραξία 11 μηνών και όταν καλείται να παίξει σε μία θέση που δεν είναι γνώριμη γι’ αυτόν σίγουρα δεν θα προσφέρει τα αναμενόμενα.
O 24χρονος επί Τσόρνιγκερ στον Απόλλωνα έπαιξε με επιτυχία στο 3-5-2 ως φουλ μπακ όπου κάλυπτε ολόκληρη την γραμμή. Ίσως σε αυτή την περίπτωση ο Τσέτιλ Ρέιχνταλ να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις επιθετικές αρετές του Χαμάς στο μέλλον, δεδομένου και του ότι η Ομόνοια έχει… ξεμείνει από εξτρέμ.

Σόλωνας Κύπρου