Η Δόξα τον εντόπισε στο Βελιγράδι, στους μικρούς της Παρτιζάν, τον έφερε, τον έβαλε να παίξει, αυτός εντυπωσίασε και πλέον ηχούν σειρήνες από πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες.
Ο λόγος για τον Αλέκσα Πούριτς.
O 20χρονος (7 Ιουλίου 2003) Σέρβος κεντρικός αμυντικός έπαιξε φέτος σε 16 αγώνες του Κυπριακού πρωταθλήματος, παρά την βαθμολογική θέση της Δόξας είναι από αυτούς που ξεχώρισαν και ήδη 2-3 ομάδες του εξωτερικού… χτύπησαν την πόρτα της ομάδας της Κατωκοπιάς.
Μια από αυτές είναι η Ισπανική Ρασίνγκ Φερόλ η οποία αγωνίζεται στην La Liga 2 και παλεύει για την άνοδο της στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας. Η ομάδα που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 3η θέση, προσφέρει στην Δόξα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να αποκτήσει τον Πούριτς. Μάλιστα στην δελεαστική αυτή πρόταση προνοείται ο ποδοσφαιριστής να μείνει στην Δόξα μέχρι το καλοκαίρι και μετά να φύγει για Ισπανία. Πρόκειται για μια προσφορά που καλύπτει οικονομικά την προσφυγική ομάδα, ενώ θα έχει μέχρι και το τέλος της σεζόν έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο χρειάζεται στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία.
Με βάση τα δεδομένα αυτά και τις πληροφορίες, αναμένεται να προκύψει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και ο ποδοσφαιριστής (εκτός απροόπτου) να αποχωρήσει τον καλοκαίρι.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΚΣΑ ΠΟΥΡΙΤΣ

Ο Αλέξα Πούριτς  διανύει την πρώτη επαγγελματική σεζόν στην καριέρα του και πραγματικά είναι μια από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος.
Η Δόξα τον εντόπισε το περασμένο καλοκαίρι στους μικρούς της Παρτιζάν χωρίς συμμετοχή σε ανδρικό επίπεδο, τον έφερε στην Κύπρο και δικαιώθηκε.


Γεννήθηκε  στις 7 Ιουλίου 2003 στην πόλη Σαμπάτς περίπου μιάμιση ώρα έξω από το Βελιγράδι και από την ομάδα της πόλης του βρέθηκε στην ομάδα κάτω των 17 της Παρτιζάν. Εκεί ξεχώρισε και αμέσως πήγε στην δεύτερη ομάδα (U19) από όπου τον εντόπισε η ομάδα της Κατωκοπιάς
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με προηγούμενες χρονιάς καθώς για πρώτη φορά παίζει σε ανδρικό-επαγγελματικό επίπεδο και τα πάει περίφημα.
Έπαιξε συνολικά σε 16 παιχνίδια με την φανέλα της Δόξας  και κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Όταν τον απέκτησε η Δόξα τον περασμένο Ιούλιο η αξία του ήταν στις 50 χιλιάδες ευρώ. Μέχρι τον Οκτώβριο ανέβηκε στις 75 χιλιάδες ευρώ και με το που ανανεώθηκαν οι… τιμές των ποδοσφαιριστών με το τέλος του 2023 και πιο συγκεκριμένα στις 28 Δεκεμβρίου έφτασε να κοστολογείται στις 150 χιλιάδες ευρώ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό μέχρι το τέλος της σεζόν και καταφέρει και η Δόξα να μείνει στην μεγάλη κατηγορία.