Ο ΠΑΟΚ έμαθε τις πρώτες ομάδες που θα σχηματίσουν το γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Παρασκευής και από τις οποίες θα προκύψει ο αντίπαλός του στη φάση των 16 του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μία πρώτη εικόνα από τις ομάδες που θα βρεθεί μαζί τους στην κλήρωση για τη φάση των 16 (23/02) του Europa Conference League.

Οι Άγιαξ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Σερβέτ προκρίθηκαν στα απογευματινά παιχνίδια της Πέμπτης και θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των ανίσχυρων, με συνέπεια να είναι πιθανοί αντίπαλοι του “δικεφάλου”. Απομένουν οι νικητές των ζευγαριών Σλόβαν – Στουρμ, Άιντραχτ – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Λέγκια – Μόλντε για να συμπληρωθεί το παζλ, ήτοι αγώνων που αρχίζουν στις 22:00.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑΟΚ, όπως και οι υπόλοιποι νικητές ομίλου, θα είναι ισχυρός στην κλήρωση και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδα από την Ελλάδα, ήτοι τον Ολυμπιακό.

Η κλήρωση για τη φάση των 16 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 14:00 στο Σπίτι του Ποδοσφαίρου στη Νιόν της Ελβετίας.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

  • Ισχυροί: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε
  • Ανίσχυροι: Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Άγιαξ, Σλόβαν ή Στουρμ, Άιντραχτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Λέγκια ή Μόλντε, Φερεντσβάρος ή Ολυμπιακός (δεν μπορεί να κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ)

Η επιστροφή στη δράση θα γίνει στις 7 Μαρτίου, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην έδρα του αντιπάλου, αφού ο “δικέφαλος” (όπως και όλες οι νικήτριες ομάδες ομίλου Europa Conference League) θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών.

Το δεύτερο παιχνίδι, μία εβδομάδα αργότερα, στις 14 του μήνα, θα διεξαχθεί στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Οι ώρες θα ανακοινωθούν από την UEFA κατόπιν συνεννόησης.