Ο Ανδρέας Καρώ… ανέλυσε στην ιστοσελίδα μας το νέο προπονητή της Ομόνοιας Βάλβτας Νταμπράουσκας γνωρίζοντας τον από την κοινή τους θητεία στον ΟΦΗ, αλλά ο διεθνής κεντρικός αμυντικός δεν είναι ο μόνος Κύπριος με τον οποίο συνεργάστηκε ο Λιθουανός κόουτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Νταμπράουσκας συνεργάστηκε για εννιά μήνες και με τον Πιέρο Σωτηρίου στην Λουντογκόρετς. Ιανουάριο του 2021 προσλήφθηκε ο Νταμπράουσκας και μετά από ένα μήνα η Βουλγάρικη ομάδα απέκτησε τον Κύπριο επιθετικό.
Έχει ενδιαφέρον και η άποψη του Πιέρου ο οποίος επίσης μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τον προπονητή που θα κάτσει στον πράσινο πάγκο με το ξεκίνημα της σεζόν 2024-2025.

Πιέρο τι έχεις να μας πεις για τον Βάλντας Νταμπράουσκας ο οποίος ανακοινώθηκε από την Ομόνοια; «Συνεργαστήκαμε μαζί για ένα 9μηνο στην Λουντογκόρετς και περάσαμε αρκετά μαζί. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό για να πω για τον κόουτς είναι ότι είναι φουλ επαγγελματίας, άψογος στην δουλειά του».

Όταν λες φουλ επαγγελματίας…: «Βάζει πάνω από όλους και όλα την ομάδα. Πάει στην προπόνηση πρώτος πολύ νωρίτερα από τον κάθε έναν και φεύγει τελευταίος. Μένει ως αργά και δουλεύει και στο γήπεδο και έξω από αυτό».

Ποια είναι η σχέση του με τους ποδοσφαιριστές του: «Από την πρώτη στιγμή καταφέρνει και κερδίζει τους ποδοσφαιριστές του και είναι σημαντικό αυτό για έναν προπονητή. Γιατί όταν τους κερδίσει θα μπορέσει να βγάλει και το καλύτερο από αυτούς. Αυτό όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Όσον αφορά τα υπόλοιπα έχει εξαιρετική επικοινωνία με τους παίκτες του αν και αυτό βοηθά πολύ και στο αγωνιστικό. Συνδέονται τα δύο».

Για τις προπονήσεις και τον τρόπο δουλειάς του: «Είναι πολύ καλός προπονητής στο κομμάτι τακτική. Κάνει πολύ καλές προπονήσεις και δουλεύει πολύ σε αυτές για να παρουσιάζει την ομάδα του όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στα παιχνίδια. Είναι πολύ έξυπνος προπονητής».

Θεωρείς καλή την επιλογή της Ομόνοιας; «Βέβαια, την θεωρώ πολύ καλή».

Χρίστος Χρίστου