Ο Βάλντας Νταμπράουσκας είναι ο νέος προπονητής της Ομόνοιας και ουσιαστικά θα πιάσει δουλειά με το ξεκίνημα της σεζόν 2024-2025 αν και ήδη μαζί με Αναστασίου και Ταραπουλούζη έπιασαν δουλειά στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Ο Λιθουανός προπονητής έρχεται από μια πολύ κοντινή ποδοσφαιρικά χώρα στην Κύπριο, την πιο κοντινή όπως είναι η Ελλάδα καθώς τελευταία του ομάδα ήταν ο ΟΦΗ και αυτό αποτελεί ένα βοηθητικό στοιχείο.
Πάντως έκανε πρωταθλητισμό τα προηγούμενα χρόνια και ξέρει τι σημαίνει να δουλεύεις σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους.
Προσπαθώντας να μάθουμε κάποια περισσότερα πράγματα για τον Νταμπράουσκας, συνομιλήσαμε με τον Κύπριο διεθνή αμυντικό Ανδρέα Καρώ με τον οποίο συνεργάστηκαν στον ΟΦΗ.
Η ιστοσελίδα μας balla.com.cy επικοινώνησε με τον Καρώ ο οποίος χαρακτήρισε τον Λιθουανό πολύ καλή επιλογή για την Ομόνοια.
«Πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο από πλευράς χαρακτήρα, πολύ σοβαρό και λάτρη της πειθαρχίας. Είναι ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν αυτό. Η μεταξύ μας συνεργασία ήταν εξαιρετική» μας είπε αρχικά ο Καρώ και πρόσθεσε για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζονται οι ομάδες του.
«Του αρέσει η ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και να επιβάλλεται στον αντίπαλο. Την φιλοσοφία του μπορώ να την χαρακτηρίσω επιθετική, πράγμα που ταιριάζει στην Ομόνοια».
Μπορεί να ταιριάζει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό; «Βέβαια μπορεί να ταιριάξει. Δούλεψε με ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες».
Αν η Ομόνοια έκανε καλή επιλογή: «Σίγουρα. Η Ομόνοια έκανε πολύ καλή επιλογή στο θέμα προπονητή».

Χρίστος Χρίστου