Με την Μπαρτσελόνα να ψάχνει τρόπο να πουλήσει τον Ντε Γιονγκ, ολοκληρώθηκε με απόλυτη… αποτυχία, η φοβερή και τρομερή 11αδα του Άγιαξ της σεζόν 2018/19, που οδήγησε μόνο σε απογοητευτικές πολυδάπανες μεταγραφές.  

Φημολογείται έντονα τις τελευταίες ώρες πως ο Φρένκι Ντε Γιονγκ, οδεύει προς την πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να μην… καίγονται για να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους.

Ο Ντε Γιονγκ πρόκειται να γίνει η σταγόνα που θα… ξεχειλίσει το ποτήρι των αποτυχημένων μεταγραφών, από τον Άγιαξ σε μεγαθήριά της Ευρώπης.

Ο «Αίαντας» την σεζόν 2018/19 ξετρέλανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, με μία νεανική ομάδα γεμάτη τσαγανό, που έχασε (κυριολεκτικά) στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Η «θρυλική» εμφάνιση του Λούκας Μόουρα, έκοψε τα… φτερά του Άγιαξ, άφησε όμως πίσω μία ομάδα γεμάτη ταλέντο που έμοιαζε «καταδικασμένη» να πετύχει, είτε ως σύνολο, είτε ο καθένας μόνος, χαράζοντας την δική του πορεία.

Ο Ντε Γιονγκ μέχρι πρότινος αποτελούσε τον μοναδικό παίκτη από εκείνη την 11αδα που κάπως είχε διασωθεί. Όπως φαίνεται όμως και αυτός δεν κατάφερε να… ξεφύγει από την κατάρα. Σίγουρα η παρουσία του με τη φανέλα της Μπάρτσα δεν είναι μία πλήρης αποτυχία, όταν όμως η ομάδα τον απέκτησε καταθέτοντας 86 εκατομμύρια ευρώ, περίμεναν δεδομένα πολλά περισσότερα πράγματα από τον ίδιο.

Σε σύγκριση όμως με τα υπόλοιπα ονόματα που συναντάει κανείς στο βασικό σχήμα εκείνου του ημιτελικού, ο Ντε Γιονγκ μοιάζει με… σούπερ σταρ.

Ο Ματέις Ντε Λιχτ, αποκτήθηκε από την Γιουβέντους το 2019 μετά από τεράστια «μάχη» που δόθηκε με ομάδες όπως την Μπάγερν Μονάχου και την Παρί Σεν Ζερμέν. Σκοπός της «γηραιάς κυρίας» ήταν να μετατρέψει τον Ολλανδό στον νέο… βράχο της ομάδας, για την μετά Κιελίνι – Μπονούτσι εποχή. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, με το μόνο θετικό για τους «ασπρόμαυρους», να είναι πως πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους πίσω, με τους Βαυαρούς να τον αποκτούν με 67 εκατομμύρια τρεις σεζόν μετά.

Matthijs de Ligt - Player profile 23/24 | Transfermarkt

Ο Φαν Ντε Μπεκ αποτελούσε ένα… ακατέργαστο διαμάντι, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον εμπιστεύεται, με σκοπό να ενδυναμώσει την μεσοεπιθετική της γραμμή. Εκείνος ουδέποτε δεν προσαρμόστηκε στα «θέλω» της Premier League χωρίς να καταφέρει να δείξει στον αγωνιστικό χώρο, τους πραγματικούς λόγους που οι «κόκκινοι διάβολοι» τον αγόρασαν με 40 εκατομμύρια το 2020.

Spotted: Van de Beek's reaction to scoring first Man United goal since Solskjaer's sacking - Football | Tribuna.com

Ακόμη και η καριέρα του Ζίγιες, ενός ποδοσφαιριστή που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου, με την Τσέλσι, σηκώνοντας το Champions League (2021), αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2022), δεν έφτασε εκεί που προοριζόταν να πάει.

Οι «μπλε» τον ήθελαν για πρωταγωνιστή της ομάδας, εκείνος όμως συμβιβάστηκε με τον ρόλο του… κομπάρσου. Λίγα πράγματα από τον Μαροκινό, που το αριστερό του πόδι στην Ολλανδία έκλεβε τις εντυπώσεις, αλλά στην Αγγλία ούτε καν ξεχώριζε.

Για να ολοκληρωθεί η λίστα δεν γίνεται να λείπει και ο… μαέστρος εκείνης της ομάδας. Ο Έρικ Τεν Χαγκ μετά από μία άκρως πετυχημένη 5ετία στον Άγιαξ, εξαργύρωσε τον «κόπο» του με μία μετακίνηση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να… εξοργίσει τους οπαδούς της ομάδας, με τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ του, ενώ τα αποτελέσματα που έρχονται επιβαρύνουν επιπλέον την θέση του στο κλαμπ.

Erik ten Hag sack fears escalate after humiliating Man Utd defeat sets unwanted record - Mirror Online

Μία ομάδα που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, δεν κατάφερε εν τέλει να προσφέρει τίποτα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, πέρα από πολλά εκατομμύρια στα ταμεία του Άγιαξ.

Η 11άδα του Άγιαξ στον ημιτελικό με την Τότεναμ:

Αντρέ Ονάνα

Νικολάς Ταλιαφίκο

Ντάλεϊ Μπλιντ

Ματέις Ντε Λιχτ

Νουσαΐρ Μασράουι

Φρένκι Ντε Γιονγκ

Λάσε Σένε

Ντόνι Φαν Ντε Μπεκ

Ντούσαν Τάντιτς

Χακίμ Ζίγιες

Κάσπερ Ντόλμπεργκ