Η απογοήτευση, είναι εμφανής μετά τον αποκλεισμό και τη νέα αποτυχημένη σεζόν. Το γιατί βέβαια, η ΑΕΛ, μένει εκτός στόχων από το Φεβρουάριο, δεν είναι και πολύ δύσκολο να απαντηθεί.

«Εξαργύρωσε» τις καλοκαιρινές ανορθογραφίες. Δηλαδή, την στελέχωση του ρόστερ που έγινε λόγω τεράστιας οικονομικής πίεσης.
Όλοι θυμόμαστε ότι δεν έγιναν ποιοτικές μεταγραφές και η ομάδα άρχισε το πρωτάθλημα χωρίς ψηλούς στόχους και με το σύνθημα, «πάμε για μία μεταβατική σεζόν».
Φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια (παρά τις πρώτες δύο νίκες) ότι δεν είχε τα φόντα να κάνει το κάτι παραπάνω και η επιβεβαίωση ήρθε με τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα.
Όσο και αν προσπάθησε ο Αλέξης Γαρπόζης να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα, δεν ήταν εφικτό να την αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και πλέον η ΑΕΛ καλείται για τους επόμενους δυόμιση μήνες να έχει πορεία-αγγαρεία στο πρωτάθλημα, μέσω του δεύτερου ομίλου.
Πλέον, το ζητούμενο είναι τι θα φέρει η επόμενη μέρα και τι μπορούν να περιμένουν οι ΑΕΛΙΣΤΕΣ για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ: Πιθανόν, εντός του ερχόμενου Ιουνίου να συγκληθεί η εκλογική συνέλευση και εκεί  θα ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο.

Αναμένεται καταρχήν, η απόφαση του Νίκου Χριστοδουλίδη. Θα επιδιώξει ή όχι επανεκλογή; Ο ίδιος δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του ενώ σημειώνουμε ότι συμπληρώνει μία 2ετία στην προεδρία του σωματείου
Πάντα, είναι ανοικτό το θέμα ανεύρεσης οικονομικού επενδυτή καθώς επίσης και η πιθανότητα να αναλάβει άλλος την προεδρία, αν δεν συνεχίσει ο Χριστοδουλίδης.


ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ:
Η νέα διοίκηση, αναμένεται να αποφασίσει και για το ποιος θα έχει την ευθύνη να οργανώσει τη νέα ομάδα. Βασικά, ο προπονητής. Ο Αλέξης Γαρπόζης είναι αλήθεια ότι κέρδισε αρκετούς με τη δουλειά του, αλλά δεν μπορεί κανένας να προβλέψει αν θα ανανεωθεί η εντολή για να παραμείνει στον πάγκο με τις πιθανότητες όμως να είναι με το μέρος του.
ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ: Από την στιγμή που η ομάδα δεν έχει κανένα στόχο και απλά θα δώσει 14 αγώνες στο β’ όμιλο, αναμένεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να τερματιστούν ορισμένα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν έδειξαν ότι μπορούν να μείνουν στην ΑΕΛ.
Η διοίκησης, θα θελήσει να απαλλαγεί (έστω μερικώς) από το οικονομικό βάρος και θα αρχίσει επαφές μαζί τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: Κόντρα στα πολλά προβλήματα και χωρίς κανένα έσοδο στους επόμενους μήνες και μάλιστα με ζημιά στους 14 αγώνες που έμειναν, η διοίκηση θα προσπαθήσει να μην αφήσει εκκρεμότητες για την τρέχουσα σεζόν.
Εκφράζεται μάλιστα η αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Μιχάλης Αριστείδου