Σαφέστατη το τελευταίο διάστημα η πολιτική του Ολυμπιακού αναφορικά με την εμπιστοσύνη στη δουλειά των ακαδημιών του συλλόγου, η οποία και προσωποποιείται στην ανάδειξη κορυφαίων γηγενών ταλέντων. Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκάθαρα επιδιώκουν να χτίσουν πάνω σε αυτές τις ομολογουμένως πολύ ελπιδοφόρες φουρνιές που υπάρχουν στα τμήματα υποδομής τους, κάτι που φαίνεται από τις αλλεπάλληλες επεκτάσεις συμβολαίων των πιο διακεκριμένων ποδοσφαιριστών αυτών των τμημάτων.
Τελευταίος αυτής της λίστας των ανανεώσεων ο 17χρονος (στις 11 Ιανουαρίου τα συμπλήρωσε) Χρήστος Δαρβίρας. Ιδιαίτερη αναφορά, ξεχωριστό ταλέντο. Μεσοεπιθετικός με εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση, ευχέρεια να καλύψει οποιαδήποτε θέση πάνω από το κέντρο, αναντικατάστατο στέλεχος – ήδη, παρότι ηλικιακά πολύ μικρότερος – της k19 του Ολυμπιακού, έχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής και στη φετινή παρουσία της ομάδας στο Youth League.
Όπως και οι υπόλοιποι της γενιάς του, ο Δαρβίρας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με απολαβές ανάλογες της δυναμικής, του ταλέντου, αλλά και του ενδιαφέροντος που κατά καιρούς έχει προκαλέσει με τις εμφανίσεις του. Κάτι που εννοείται πως δεν ήταν κρυφό από τους υπεύθυνους των “ερυθρόλευκων”, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο φρόντισαν να κόψουν κατηγορηματικά τον βήχα σε οποιονδήποτε ενδεχόμενο μνηστήρα.
Κατά καιρούς άλλωστε είχε γίνει γνωστό το τσεκάρισμα από απεσταλμένους ομάδων όπως Γιουβέντους, Μίλαν, Αταλάντα, Ντόρτμουντ και Λειψία, δείγμα και αυτό της εξαιρετικής προοπτικής που έχει ο Δαρβίρας. Προοπτικής ενός ακόμη εξαιρετικά ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και στον οποίο επενδύουν (μεταξύ άλλων) οι “ερυθρόλευκοι”, ώστε ευκταία να εξελιχτεί σε έναν από τους αγωνιστικούς πυλώνες της πρώτης πια ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Οι άλλες τρεις σημαντικές ανανεώσεις
Πριν από τον Δαρβίρα, πραγματοποιήθηκε η ανανέωση των συμβολαίων των αδερφών Κωστούλα. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα assets του Ολυμπιακού. Τόσο μεγάλο, που μέχρι και η Μπάγερν ασχολήθηκε με εκείνον, με τους ερυθρόλευκους να μην συζητάνε και να μην θέλουν να ακούσουν το παραμικρό για εκείνον.
Ο 16χρονος επιθετικός έχει εντυπωσιάσει τους πάντες, ενώ φέτος παίζει με τη β’ ομάδα στη Super League 2. Ο 18χρονος αδερφός του, Κωνσταντίνος, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, επίσης έχει παίξει στα περισσότερα τμήματα υποδομής των ερυθρόλευκων και δείχνει πως έχει τα φόντα για το επόμενο βήμα. Το νέο συμβόλαιο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας του προς το πρόσωπό του.
Μετά τα αδέρφια Κωστούλα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και άλλη ανανέωση. Ο λόγος για τον Ισίδωρο Κουτσίδη, ο οποίος αποκτήθηκε το 2021 από τον Πανσερραϊκό. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1,93, έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στους ερυθρόλευκους, αγωνίζεται στη β’ ομάδα και με την Κ19 στο Youth League και φυσικά βλέπει ακόμη πιο ψηλά.

Ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή ελίτ
Όλα αυτά, ενώ ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ανέβει ακόμη περισσότερες “σκάλες” στην ευρωπαϊκή ελίτ. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στα playoffs του Youth League με στόχο να βρεθούν στους 16 του θεσμού. Στον γύρο υπάρχουν ήδη μεγάλα ονόματα όπως η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα, ενώ οι Νέοι των Πειραιωτών θα αντιμετωπίσουν έναν μεγάλο αντίπαλο.
Η ταλαντούχα Κ19 του Ολυμπιακού την Τετάρτη (7/2, 15:00) θα κοντραριστεί με την Ίντερ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον κόσμο των ερυθρόλευκων να έχει την δυνατότητα να σταθεί στο πλευρό της ομάδας του.
Οι Πειραιώτες έχουν περάσει ήδη τα δύο πρώτα εμπόδια. Απέκλεισαν τη Λέτσε με συνολικό σκορ 6-2 και στη συνέχεια την Γκαμπάλα με σύνολο 7-0. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει και ποδοσφαιριστή του στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μουζακίτης έχει πετύχει 4 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια και κυνηγάει την κορυφή. Εκεί βρίσκονται με πέντε τέρματα, οι Ανιά Καντέ (Πόρτο), Αμίν Σιακά (Κοπεγχάγη) και Γιάνικ Εντουάρντο (Λειψία).