Ο Γκάμπριελ Μαϊόλι αφήνει τη Βραζιλία για το ΑΠΟΕΛ κι έρχεται στην Κύπρο με τεράστιες προοπτική και περγαμηνές.
Στη Σάο Πάολο, ο 21χρονος ο οποίος σήμερα (2/2) γιορτάζει τα γενέθλιά του, έκανε…παπάδες. Ας πάρουμε για αρχή το γεγονός πως μόλις στα 17 του έτη προωθήθηκε στην Κ-20 της Βραζιλιάνικης ομάδας κι άρχισε από νωρίς να ξεχωρίζει. Μπορεί να μην έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο τα στατιστικά του «δείχνουν» πως πρόκειται για έναν επιθετικό που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.
Τη λήξασα σεζόν, με την Κ-20 της Σάο Πάολο πέτυχε σε 40 συμμετοχές 11 γκολ κι έδωσε τρεις ασίστ, ενώ το 2022 το κοντέρ σταμάτησε στα οκτώ τέρματα και τις τρεις τελικές πάσες, μετά από 20 ματς.

Το 2021 κατέγραψε 17 εμφανίσεις με τρία γκολ και μία ασίστ, ενώ στις μικρότερες ηλικίες «βομβάρδιζε» τα αντίπαλα δίκτυα.
Το 2015 σκόραρε εννέα φορές σε 18 αναμετρήσεις ενώ το 2016 σε 17 παιχνίδια βρήκε στόχο πέντε φορές. Το ίδιο…βιολί συνέχισε και τα επόμενα χρόνια ο Μαϊόλι.
Το 2017 σε 18 εμφανίσεις πέτυχε πέντε γκολ, το 2018 σε 21 παρουσίες σκόραρε εφτά φορές  ενώ το 2019 βρήκε δίκτυα τέσσερεις φορές σε 26 συμμετοχές.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έρχεται στο ΑΠΟΕΛ με…ένα τσουβάλι γκολ κι οι γαλαζοκίτρινοι ευελπιστούν πως αυτή η συμφωνία θα είναι win-win.

Εξάλλου, η χρονική διάρκεια του συμβολαίου (4,5 χρόνια) δείχνει πως η ομάδα της Λευκωσίας πιστεύει, ποντάρει και πάνω απ’ όλα ότι έχει μεγάλες βλέψεις για τον Γκάμπριελ Μαϊόλι!

Θράσος Δημητρίου