Συζητείται και από τις ομάδες και από τους φιλάθλους, γιατί ο Ντομένικο Μεσίνα, δεν ακολουθεί την περσινή συνταγή του Μίλοραντ Μάζιτς.
Όταν δηλαδή, ο Σέρβος κατάφερε στα πλείστα μεγάλα ματς να εξασφαλίσει την παρουσία ξένων διαιτητών ανώτατου επιπέδου και συγκεκριμένα που ανήκαν στην κατηγορία elite.
Αντί αυτού, βλέπουμε να έρχονται διαιτητής Σέρβοι,Πορτογάλοι,Κροάτες και Δανοί, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα, είναι εντελώς άπειροι.
Οι πληροφορίες μας, λένε ότι δόθηκε εντολή από την ΟΥΕΦΑ (από το Νοέμβριο του 2023) όπως προσεχθούν οι διαιτητές elite, εν όψει της συμμετοχής τους στο euro 2024. Αυτή την εντολή, τηρούν οι οικείες ομοσπονδίες που μεταξύ άλλων χρειάζονται τους συγκεκριμένους διαιτητές για να ολοκληρώσουν τα δικά τους πρωταθλήματα.
Ενδεικτικό, είναι το παράδειγμα με τους Ιταλούς διαιτητές. Οι οποίοι ξεχώριζαν με την εδώ παρουσία τους αλλά πλέον δεν τους βλέπουμε στα γήπεδα μας.
Η μοναδική περίπτωση να δούμε ξανά στην Κύπρο ξένους διαιτητές κατηγορίας elite, είναι αν δοθεί εξαίρεση σε κάποια «ειδικά παιχνίδια» συμπεριλαμβανομένου και του τελικού κυπέλλου!

Μιχάλης Παπαγεωργίου