Παναιτωλικός και Άρης αναμετρώνται σήμερα (13/2, 19:30) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Ιστορικό παιχνίδι για τους Αγρινιώτες που για πρώτη φορά βρίσκονται στους “4” του θεσμού, ματς της χρονιάς για τους Θεσσαλονικείς (μέχρι τη ρεβάνς), που ψάχνουν την πρώτη τους πρόκριση σε τελικό μετά από 14 χρόνια, αλλά και το πρώτο τρόπαιο μετά από 53 χρόνια.

Πλην όμως, το παιχνίδι στο Αγρίνιο έχει μία ακόμη πιο ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι το πρώτο μετά από δύο και πλέον μήνες, που θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες, σε επίπεδο Super League ή Κυπέλλου.

Μετά το θλιβερό περιστατικό στον ντέρμπι του βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όπου ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης βρήκε τραγικό θάνατο από φωτοβολίδα που τον βρήκε στον μηρό, η κυβέρνηση αποφάσισε να ένα μπει λουκέτο παντού στο ποδόσφαιρο! Έκλεισε για περισσότερο από δύο μήνες τα γήπεδα στους αγώνες της πρώτης κατηγορίας αλλά και στο Κύπελλο (στα ματς που ήταν γηπεδούχοι ομάδες της SL1), στο πλαίσιο… αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Ένα μέτρο τιμωρητικό, που κατά γενική ομολογία δεν επέφερε κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο κράτησε χιλιάδες φιλάθλους που ήθελαν απλώς να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μακριά από τα γήπεδα, ενώ μάλιστα είχαν ήδη πληρώσει πολλά λεφτά για εισιτήρια διαρκείας. Πρόσφερε “παγωμένα” ντέρμπι -και όχι μόνο- σε άδεια γήπεδα, ένα γενικώς… ξενέρωτο προϊόν, που ευχή όλων θα είναι να μην ξαναδούμε, μαζί φυσικά με τα κατά καιρούς επεισόδια που αμαυρώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα όμως με το “λουκέτο”, που από σήμερα λαμβάνει τέλος, αποφασίστηκε και μία σειρά άλλων μέτρων, με πολύ αυστηρές ποινές για τυχόν επεισόδια ή ρίψη φωτοβολίδων-αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Εξ ου και από τις 7 Μαρτίου και έπειτα κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί εφόσον δεν είναι σε λειτουργία οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον αποφασίστηκε και νέο τρόπο εισόδου των φιλάθλων.

Το συγκεκριμένο μέτρο ωστόσο που αφορά στην ταυτοπροσωπία, θα έχει ισχύ από τις 9 Απριλίου και σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει ανακοινωθεί, ο κόσμος θα μπαίνει στο γήπεδο με τον εξής τρόπο: 

– Ανοίγουμε το Gov.gr wallet.

– Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.

– Πατάμε το κουμπί της προσθήκης επάνω πάνω δεξιά να εισάγουμε νέο εισιτήριο.

– Έστω ότι αυτό είναι για εμάς.

– Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου.

– Και το εισιτήριό μας, τόσο απλά, περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet.