Την οικονομική ενίσχυση 10 μη κυβερνητικών οργανισμών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών Κύπρου (Cyprus Children’s Fund, ΗΠΑ) Νίκος Ζίττης και το ΔΣ του Ταμείου, με δωρεές συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων.

Ανακοίνωση του CCF αναφέρει ότι ο οργανισμός ανανεώνει την αφοσίωσή του στην ευγενή αποστολή του με τη συνέχιση των ετήσιων επιχορηγήσεών του σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και προγράμματα στην Κύπρο που στηρίζουν παιδιά και νέους ενήλικες.

Τα κεφάλαια που διανέμει ο οργανισμός είναι έσοδα από την ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων και δωρεές που έγιναν στο Ταμείο από μεμονωμένους χορηγούς και οργανισμούς κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ζίττης ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο οργανισμός στηρίζει “οικονομικά το θαυμάσιο και πολύ αναγκαίο έργο πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Κύπρο” οι οποίες παρέχουν εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες και σοβαρές ασθένειες, καθώς και στις οικογένειές τους.

Πρόσθεσε πως ο οργανισμός διαθέτει δικό του Πρόγραμμα Υποτροφιών, αφού “πιστεύουμε ακράδαντα στην αξία της εκπαίδευσης και υποστηρίζουμε επίσης τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος παρέχει οικονομική βοήθεια σε φοιτητές που φοιτούν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο”, είπε.

Σημείωσε ότι ο CCF είναι σε θέση να κάνει ό,τι κάνει “χάρη στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του οργανισμού μας και είμαστε ευγνώμονες για την ανιδιοτελή γενναιοδωρία τους”.

Οι χορηγίες του CCF θα διανεμηθούν στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, στο Ιδρυμα Θεοτόκος, στο Ronald McDonald House Charities Κύπρου, στον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, στον Σύνδεσμο Αυτισμού (Πάφος), στο Ίδρυμα Μαργαρίτα Λιασίδου, στην Κοινότητα Αγιου Λουκά, το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ», στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Καρκίνο (Ογκολογικό Μακάρειου Νοσοκομείου) και στους Μικρούς Ήρωες.

Πηγή: ΚΥΠΕ