«Δεν έχω παίξει πολύ τένις το τελευταίο διάστημα», απάντησε σε ερώτηση του SDNA για το επιφυλακτικό του ξεκίνημα στον ματς. «Έπαιξα μόνο δύο αγώνες μονού, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα η αρχή και τα πρώτα σετ σε ένα Grand Slam είναι τα πιο δύσκολα. Σπάνια μπαίνω φουριόζος και νιώθω τέλεια τα χτυπήματά μου και την κίνησή μου. Μου πήρε λίγο χρόνο να το βρω και να νιώσω πραγματικά την μπάλα στις χορδές της ρακέτας μου, να βρω τη δύναμη και τη ροή του αγώνα. Μου πήρε χρόνο να νιώσω ότι μπορώ να κάνω μεγάλα πράγματα από την baseline».

Τον ρωτήσαμε στη συνέχεια για τις δύο νέες εισόδους στην ομάδα του. «Ο Χρήστος (Φιωτάκης) είχε κάποιο ρόλο στην ομάδα εδώ και μερικά χρόνια. Έχει υπάρξει αντικαταστάτης strength and conditioning coach. Πλέον θα τον έχω μαζί μου πιο συχνά. O Σέιφ (Γουαρντάνι) έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην ATP, τον ξέρω πολύ καλά, οπότε επέλεξα να είναι φυσιοθεραπευτής μου». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν έχει φύγει από την ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει στη Μελβούρνη; «Αυτό δεν το γνωρίζω, μακάρι να μπορούσα να σας πω. Είμαι χαρούμενος που πέρασα στον δεύτερο γύρο. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές τις τελευταίες εβδομάδες, μπαίνοντας στη ρουτίνα των αγώνων. Είμαι ικανοποιημένος που ξεπέρασα το πρώτο εμπόδιο και ελπίζω να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Μίλησε, τέλος, για το διπλό με τον αδερφό του. «Έχω πίστη στην ομάδα μας, νιώθω ότι είμαστε καλύτεροι από ποτέ. Παίξαμε καταπληκτικό τένις το 2023 και είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τουρνουά της ATP, το οποίο δεν μπορούσα να το φανταστώ, πίστευα ότι ήταν πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Δείχνει, όμως, ότι η συνεργασία που έχουμε με τον Πέτρο αρχίζει και λειτουργεί άψογα. Έχουμε κερδίσει καλούς παίκτες και ελπίζω να φέρουμε αυτή την αυτοπεποίθηση και ωραία ροή που έχουμε χτίσει μαζί σε αυτό το Australian Open».