Συνεχίζονται οι εργασίες για αντικατάσταση εξοπλισμού σηματοδότησης σε φώτα τροχαίας στη Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρεται ότι από τις 6 περασμένου Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου. Η αντικατάσταση γίνεται με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED,  σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς».

Οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, εκτός απροόπτου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας. Εάν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας.

Από 29 Ιανουαρίου και μέχρι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές/διαβάσεις πεζών που βρίσκονται στη λεωφόρο Μακαρίου III / Λεωφ. Νησί  (Φώτα Τροχαίας, Αμμόχωστος) και στη λεωφόρο  Αρτέμιδος / Φανερωμένης (Φώτα Τροχαίας, Λάρνακα).

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και όπως συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση.

Πηγή: ΚΥΠΕ