Συνολικά 2,103 έλεγχοι προσώπων και 2,091 έλεγχοι οχημάτων, έγιναν κατά τη διάρκεια του τριημέρου που πέρασε, από την Αστυνομία, που δραστηριοποιήθηκε με συντονισμένες επιχειρήσεις ανά το παγκύπριο, για πρόληψη του εγκλήματος και φαινομένων παραβατικότητας, καθώς και για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιανουαρίου, μέχρι και το πρωί σήμερα Δευτέρα, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, καθώς και ελέγχων που έγιναν κατά τη διάρκεια περιπολιών για την πρόληψη του εγκλήματος, ελέγχθηκε αριθμός προσώπων, υποστατικών και οχημάτων. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων ανά το παγκύπριο, διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν 1,052 συνολικά παραβάσεις τροχαίας, ενώ 53 οχήματα κατακρατήθηκαν στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και στο πλαίσιο πρόληψης φαινομένων παραβατικότητας και οχληρίας, κατά το τριήμερο ελέγχθηκαν συνολικά 310 υποστατικά. Για διάφορες παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία των υποστατικών, όπως είναι η οχληρία από μετάδοση μουσικής και η πώληση οινοπνευματοδών ποτών, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι 40 υποστατικών.

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που έγιναν το τριήμερο, για παραβάσεις ορίου ταχύτητας καταγγέλθηκαν 464 οδηγοί, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας καταγγέλθηκαν 32 οδηγοί και επιβάτες οχημάτων, ενώ για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια – χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση καταγγέλθηκαν 41 οδηγοί οχημάτων.

Άλλοι 54 οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν, ενώ εννέα (9) οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται, εν αναμονή και των εργαστηριακών αποτελεσμάτων ναρκωτεστ.

Έγιναν επίσης 37 καταγγελίες προσώπων που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα για τα οποία δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – MOT, ενώ καταγγέλθηκαν έξι (6) πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Αξίζουν επίσης αναφοράς οι καταγγελίες που έγιναν για 88 παραβάσεις σημάτων και φώτων τροχαίας, καθώς και για 84 παραβάσεις στάθμευσης οχημάτων, μεταξύ των οποίων και 28 παραβάσεις στάθμευσης οχημάτων σε χώρους για ΑμεΑ.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις δράσεις για την πρόληψη του εγκλήματος και των οδικών συγκρούσεων, με καθημερινούς ελέγχους και συντονισμένες επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.com