Τη συμπεριφορά των οπαδών στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στα Άνω Λιόσια, θα πληρώσει η ΑΕΚ Betsson BC.

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε στην Ένωση πρόστιμο συνολικού ύψους 1.500 ευρώ για τα γεγονότα εντός γηπέδου, αλλά και για υβριστικά συνθήματα.

Από ‘κει και πέρα, πρόστιμο 500 ευρώ επιβλήθηκε στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για υβριστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Μαρούσι.

Οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή:

«1. Επιβάλλεται στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ – ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014): α) χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000,00) ευρώ για γεγονότα εντός γηπέδου, αμέσως πριν από την έναρξη του αγώνα και β) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ για υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παραπτώματα κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 7-1-2024 και

2. Απαλλάσσεται η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ – ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014): α) για χρήση δεικτών laser και β) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στην ίδια κλήση και έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του ως άνω αγώνα.

1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500,00) ευρώ για υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, παραπτώματα κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 1896 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΕ 1896) που διεξήχθη την 6-1-2024 και

2. Απαλλάσσεται η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ): α) για την παράβαση της διάταξης του άρθρου 34 παρ. 1 σχετικά με τις ηχητικές παρεμβάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα και β) για πειθαρχικό παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν είναι δυσφημιστικό για το άθλημα, παραπτώματα που αναφέρονται στην ίδια κλήση και έλαβαν χώρα κατά τον ως άνω αγώνα.

1. Επιβάλλεται στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS ΚΑΕ) η ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο για πειθαρχικό παράπτωμα που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν είναι δυσφημιστικό για το άθλημα, παράπτωμα κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟΥ) που διεξήχθη την 7-1-2024 και

2. Aπαλλάσσεται η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (δ.τ. ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS ΚΑΕ) για έτερο πειθαρχικό παράπτωμα που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας και δεν είναι δυσφημιστικό για το άθλημα που αναφέρεται στην ίδια κλήση και έλαβε χώρα κατά τον ως άνω».