Σε ένα παιχνίδι όταν κάτι δεν πάει καλά ο εκάστοτε προπονητής της ομάδας προβαίνει σε αλλαγές με την ελπίδα ότι ο ποδοσφαιριστής που θα μπει θα του δώσει την λύση.


Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους ποδοσφαιριστές αυτούς που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, μπαίνοντας ως αλλαγή. Να αναφέρουμε ότι οι επιδόσεις και τα στατιστικά αφορούν μόνο τα παιχνίδια που έχει περάσει αλλαγή ο ποδοσφαιριστής και όχι τα συνολικά του στατιστικά ή επίδοση.

Πρώτος στην λίστα ο Ανδρόνικος Κακουλής καθώς ο Κύπριος επιθετικός στα τρία παιχνίδια που πέρασε ως αλλαγή σκόραρε 4 γκολ. Αυτό το καταφέρει σε 98 αγωνιστικά λεπτά.

Δεύτερος στην σχετική λίστα ο Ισπανός φορ της Ανόρθωσης, Σέρτζιο Καστέλ. Ο 28χρόνος επιθετικός πέρασε 5 φορές ως αλλαγή, έχοντας 132 λεπτά σε αυτά τα παιχνίδια και σκοράροντας 3 γκολ ενώ έδωσε και 1 ασίστ.

Με την ίδια επίδοση, 3 γκολ και 1 ασίστ, σε παιχνίδια που έχουν περάσει ως αλλαγή, είναι ακόμα 3 ποδοσφαιριστές. Η διαφορά με Καστέλ είναι οτι χρειάστηκαν περισσότερα λεπτά και παιχνίδια.

Πρόκειται για τον Κάλιν Ποπέσπκου με τον Ρουμάνο να τα έχει καταφέρει σε 6 παιχνίδια και 141 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Έλιελ Πέρετζ του Απόλλωνα χρειάστηκε 7 παιχνίδια και 206 λεπτά για να σκοράρει τα 3 γκολ και την 1 ασίστ ενώ ο Γκανέζος επιθετικός της Πάφος FC, Πάτρικ Τουμασί χρειάστηκε 11 παιχνίδια και 270 αγωνιστικά λεπτά για την ίδια επίδοση.

Στην έκτη θέση θα βρούμε τον Αρτέμ Σουμάνσκι αφού στις 9 φορές που πέρασε ως αλλαγή σκόραρε 3 γκολ σε 313 λεπτά.

Ακολουθεί ο Ανδρέας Κατσαντώνης ο οποίος μπήκε αλλαγή σε 8 παιχνίδια έχοντας 220 λεπτά με τον Κύπριο επιθετικό να έχει σκοράρει 2 γκολ και να δίνει όμως και 3 ασίστ.

Την δεκάδα κλείνουν 3 ποδοσφαιριστές με 2 γκολ και 1 ασίστ. Οι Ντορεγκαράϊ, Ανσαριφάρντ και Νταβό. Ο Αργεντίνος χρειάστηκε μόλις 1 παιχνίδι που έπαιξε ως αλλαγή για να βάλει τα 2 γκολ και να δώσει την ασίστ. Από εκεί και πέρα ο Ιρανός της Ομόνοιας πέρασε σε 10 παιχνίδια ως αλλαγή έχοντας την ίδια επίδοση, σε 206 αγωνιστικά ενώ 10 παιχνίδια και 145 λεπτά χρειάστηκε ο Μάθιους Νταβό για την ίδια επίδοση.

Μιχαήλ Αριστείδου