Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μέμφις Ντεπάι, η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε με 1-0 την Σεβίλλη και για πρώτη φορά μετά το 2017 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa Del Rey! Έχασε πέναλτι ο Αντουάν Γκριεζμάν.
Στο 23ο λεπτό η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μαρκάο πάνω στον Μολίνα. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα αρκετά εκτός! Στο 39’ οι «ροχιμπλάνκος» απείλησαν με φάουλ του Ντε Πολ και στο 53’ το ανάποδο ψαλίδι του Γκριεζμάν πέρασε ελάχιστα έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Νίλαντ σταμάτησε το σουτ του Λίνο, ενώ στο 60’ η Ατλέτικο σκόραρε με τον Γκριεζμάν, με το γκολ όμως να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Στο 64ο λεπτό ο Όμπλακ είχε την απάντηση στο σουτ του Μαρκάο και στο 68’ οι «ροχιμπλάνκος» είχαν και δεύτερο ακυρωθέν γκολ, αυτήν την φορά με τον Ντεπάι.
Τελικά στο 79ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Κορέα πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το παράλληλο γύρισμα και βρήκε τον Ντεπάι, ο οποίος με πλασέ με την μια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, ενώ στο 84’ ο Σέρχιο Ράμος έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα. Στο 90+5’ ο ρέφερι της αναμέτρησης, Χιλ Μανθάνο, έδωσε πέναλτι υπέρ της Σεβίλλης, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR, πήγε να δει την φάση στο μόνιτορ και πήρε πίσω την απόφασή του.