Στα πρώτα δέκα ματς του πρωταθλήματος, με τον Χοσέ Λουΐς Όλτρα στον πάγκο της, ο απολογισμός της ΑΕΚ ήταν απογοητευτικός, φτάνοντας να βρίσκεται μέχρι και την 8η θέση της βαθμολογίας. Με τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, είχε πάρει μόλις 13 βαθμούς.
Μετά την αλλαγή προπονητή, στα επόμενα 11 παιχνίδια που ακολούθησαν, κατέγραψε το μεγαλύτερο αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, από οποιανδήποτε άλλη ομάδα, με εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες, με απολογισμό 29 βαθμούς! Απ’ αυτά τα 11 ματς, τα δέκα είχε στον πάγκο της τον Μπεν Σιμόν, με τον οποίο πήρε 26 βαθμούς, δηλαδή ακριβώς τους διπλάσιους από τον προκάτοχό του!
Το σερί αυτό της επέτρεψε να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, να επανέλθει η πίστη στις τάξεις του κόσμου της προς αυτήν και βεβαίως, να επανέλθει δριμύτερη στο προσκήνιο, βρισκόμενη πάλι εντός των αρχικών της στόχων!
Πλέον η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι της Τετάρτης με την Ομόνοια, με τον Μπεν Σιμόν να έχει ξανά στη διάθεσή του τον Πέρα Πονς ο οποίος εξέτισε την ποινή του, όχι όμως και τον τιμωρημένο λόγω καρτών, Φακούντο Σάντσες.
Ανδρέας Βεντούρης