Ονειρικό ήταν το ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ με την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός ψηλός που αποκτήθηκε από την Μερκεζεφέντι έκανε το βράδυ της Τρίτης (30/1) την πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα και όχι απλώς βοήθησε τους Πειραιώτες, αλλά ήταν και ο κορυφαίος πίσω από τον Αϊζέια Κάναν που έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και τρίποντα.
Ο Ράιτ μπήκε στο ματς με καλά σκριν στην περιφέρεια, άρπαξε τη μπάλα για αμυντικό ριμπάουντ, είχε σωστές θέσεις στην άμυνα στη ρακέτα, όμως πήγε νωρίς στον πάγκο καθώς έκανε δύο φάουλ στα πρώτα 4:26 της αναμέτρησης με την Άλμπα.
Ο 25χρονος ψηλός ξαναπάτησε παρκέ στην έναρξη του β’ μέρους, το πρώτο του σουτ κόπηκε από παίκτη της Άλμπα, συνέχισε με ασίστ στον Μπραζντέικις που έβαλε γκολ-φάουλ για το 50-50, μπλόκαρε δίποντο, μάζεψε επιθετικό ριμπάουντ για να σκοράρει για το 66-57 στο 27′, κάρφωσε για το 72-61 στο 29′ και έβγαλε έναν απίθανο αιφνιδιασμό με γκολ-φάουλ κάρφωμα για το 78-61.
Έμεινε στο ματς στις αρχές της τέταρτης, κάρφωσε με μανία για το 80-61, έβαλε κι άλλο καλάθι για το 82-61, έμοιαζε με οδοστρωτήρα και αποθεώθηκε από τον κόσμο που είδε έναν παίκτη-δυναμίτη να μοιάζει φτιαγμένος γι’ αυτή την ομάδα.

Ο απολογισμός του Μόουζες Ράιτ
15 πόντοι
7/9 δίποντα
1/1 βολή
5 ριμπάουντ
2 ασίστ
2 κλεψίματα
1 λάθος
4 μπλοκ
3 φάουλ
1 κερδισμένο φάουλ
23 PIR
σε 24:18

Ο 25χρονος Αμερικανός έπαιξε σχεδόν όλο το β’ μέρος, έβαλε όλους τους πόντους του από το ημίχρονο κι έπειτα κι ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να κρατήσει στον πάγκο τον Λουκ Σίκμα που σε 15 λεπτά στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε πέντε πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο ασίστ.
Με δεδομένο ότι οι Μιλουτίνοβ – Φαλ θα λείψουν από τον αγώνα της Πέμπτης (1/2) με τη Μπάγερν Μονάχου και με επίσης δεδομένο ότι ο Φιλίπ Πετρούσεβ δεν θα βρίσκεται στο 100%, ακόμη κι αν είναι διαθέσιμος, ο Ράιτ θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες, αυτή τη φορά απέναντι σε έναν πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο στην έδρα του.