Η ήττα από τη Δόξα ήταν το πιο… εκτός προγράμματος αποτέλεσμα για την Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου δέχθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα, πέφτοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Η θέση στη βαθμολογία την υφιστάμενη χρονική περίοδο δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η «κυρία» απέχει από την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο μισό (και κάτι περισσότερο) της σεζόν.
Με τη Δόξα προβλημάτισε με την απόδοσή της, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Δεν πίεσε όσο θα περίμενε κανείς ή πιο σωστά, με τον τρόπο που θα ανέμενε κάποιος ώστε να φτάσει στην ανατροπή. Μπορεί να κατέγραψε 17 τελικές, αλλά μόλις οι τέσσερις ήταν στο στόχο και είναι αλήθεια ότι δεν ήταν πολύ απειλητική. Κατ’ ακρίβεια, καθόλου ουσιαστική.
Θα μπορούσε να πάρει έστω τον ένα βαθμό με το πέναλτι του Γκασάμα, αυτό ωστόσο που υπογραμμίζουμε κι αναδεικνύουμε είναι ότι η Ανόρθωση μοιάζει να έχει χάσει τη φρεσκάδα και την… σπίθα που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια.
Οι απουσίες και τα προβλήματα συνέβαλαν στο να χάσει τη συνοχή της, όμως σε κάθε περίπτωση, ο Νταβίντ Γκαγιέγο θα πρέπει να βρει τις λύσεις ώστε η «κυρία» να επανέλθει άμεσα στα γνωστά της στάνταρ, τώρα που μπαίνουμε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα.

Ανδρέας Βεντούρης